Πόση είναι η αξία του Justin Bieber; Στα 300 εκατομμύρια δολάρια η περιουσία του

Copyright Instagram @justinbieber

Σε νεαρή ηλικία 29 ετών, το ποπ είδωλο Justin Bieber είναι ένας από τους πλουσιότερους τραγουδιστές στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Forbes υπολόγισε τον ετήσιο μισθό του στα 80 εκατομμύρια δολάρια, με τα περισσότερα από τα χρήματά του να προέρχονται από τη μουσική και τις πωλήσεις merchandise.

Η ιστορία του Bieber είναι ένα όνειρο για πολλούς εφήβους σήμερα. Τον ανακάλυψε στο YouTube ο μάνατζερ Scooter Braun, ενώ αναζητούσε έναν άλλον τραγουδιστή. Ο Justin Bieber τράβηξε την προσοχή του και ο Scooter τον έφερε αμέσως από το Οντάριο του Καναδά στην Ατλάντα για να ηχογραφήσει ένα σινγκλ.
Εκεί, ο Bieber συναντήθηκε με τον τραγουδιστή R&B Usher, κάτι που τελικά τον βοήθησε να συνάψει τα πρώτο του συμβόλαιο. Κυκλοφόρησε το πρώτο του σινγκλ, "One Time", το 2009, αλλά μόνο όταν μπήκε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία "Baby" στο Billboard που η αξία του άρχισε να γιγαντώνεται.

Το 2011, κέρδισε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια από τη μουσική του, αλλά το εισόδημά του εκτινάχθηκε στα 40 εκατομμύρια δολάρια το 2012. Δεν υπήρχε πισωγύρισμα από εκεί και πέρα καθώς πέτυχε εννιαψήφια κέρδη 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013 και πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μετά.

Το Money Nation ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα κέρδη του προέρχονται από τις περιοδείες συναυλιών του, αν και 104 μουσικές επιτυχίες του Billboard, συμπεριλαμβανομένων 26 που έφτασαν στο top 10 και οκτώ που διεκδίκησαν τη θέση Νο. 1, σίγουρα δεν βλάπτουν.

Έχει επίσης μια σειρά από εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων προώθησης προϊόντων από εταιρίες όπως Calvin Klein, Nicole by OPI, Beats by Dre, Vespa, Adidas, T-Mobile, Schmidt's και Best Buy. Τα ντοκιμαντέρ του Bieber, «Never Say Never», «Believe», «Justin Bieber: Our World» μαζί με το ντοκιμαντέρ του YouTube «Justin Bieber: Seasons» πρόσθεσαν επίσης πολλά χρήματα στην καθαρή του αξία με τα χρόνια.

 

Video Url

 

Ο Bieber δεν διστάζει να ξοδέψει χρήματα σε γρήγορα αυτοκίνητα, μεγάλα σπίτια, διακοπές και πάρτι. Ξόδεψε 5 εκατομμύρια δολάρια σε ένα κτήμα 800 τετραγωνικών μέτρων στην  γενέτειρά του, το Οντάριο. Το ακίνητο έχει τη δική του πίστα αλόγων, μια αίθουσα κρασιού με ελεγχόμενη θερμοκρασία και μια ιδιωτική λίμνη.

Αλλά, ο ποπ σταρ κακομαθαίνει και τους πιο κοντινούς του. Ξόδεψε 500.000 δολάρια σε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων για την πλέον σύζυγό του Hailey Bieber, αγόρασε ένα σπίτι για τον μπαμπά του και δίνει χρήματα και στους γονείς και στα αδέρφια του όταν τα χρειαστούν.

 

 

Προσπαθεί επίσης να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, δημοπρατώντας μια Ferrari για περισσότερα από 400.000 δολάρια και δωρίζοντας τα χρήματα σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.