Go time για την Missy Elliott και τον Timbaland, καθώς είναι έτοιμοι να ξαναμπούν στο στούντιο

Copyright Instagram @timbaland & missymisdemeanorelliott

Η Missy Elliott και ο Timbaland υπήρξαν παραγωγικοί συνεργάτες καλλιτεχνικά  σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους και φαίνεται ότι έχουν συναντηθεί ξανά  στο στούντιο περισσότερα από 25 χρόνια μετά το επικό ντεμπούτο της Missy.

Γνωστή για το σινγκλ Work It, η Elliott δημοσίευσε στο Instagram ένα story το βράδυ της Κυριακής , γνωστοποιώντας στον Timbo ότι είναι «Go time» για άλλη μια φορά και ο παραγωγός ανταπέδωσε με μια δική του ανάρτηση.

 

Η Missy και ο Timbaland δημιούργησαν ένα από τα πιο δυναμικά ντουέτα στο Hip Hop στις αρχές του αιώνα, με κάθε άλμπουμ να προσπαθεί να πάει την ραπ λίγο παραπέρα. Συνεργάστηκαν για τα πέντε πρώτα άλμπουμ της Missy, από το Supa Dupa Fly το 1997 έως το This Is Not a Test το 2003.

«Το πρώτο μου άλμπουμ ήταν χωρίς άγχος γιατί δεν είχα καμία προσδοκία. Η δισκογραφική μου είπε ότι θα μου έδιναν τη δική μου εταιρία αν έκανα ένα άλμπουμ, οπότε εγώ και ο  Timbaland ολοκληρώσαμε αυτό τον δίσκο σε 2 εβδομάδες, χωρίς να γνωρίζουμε ότι αυτό θα ήταν η αρχή για πολλά άλλα που θα έρθουν», έγραψε για το Supa Dupa Fly, όταν αναφέρθηκε στην αρχή της καριέρας της, τον Δεκέμβριο.

Η Missy πρόσθεσε ότι το δεύτερο LP της, το Da Real World του 1999, ήταν το «δυσκολότερο άλμπουμ να ολοκληρωθεί» λόγω της πίεσης να συνεχίσει την πρώτη της προσπάθεια που είχε καλή επιτυχία.

Ανεξάρτητα, το έργο έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 10 του Billboard 200, πουλώντας 181.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα. Θα συνεχίσει μέχρι τελικά να ανακηρυχτεί πλατινένιο από την Recording Industry Association of America.  «Ήμουν τόσο σκληρή με τον εαυτό μου, μέχρι που χρόνια αργότερα συνειδητοποίησα το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ  που είχα δημιουργήσει με τον Timbaland», είπε για το Da Real World.

Σχετικά με το Miss E του 2001… So Addictive, η Elliott έγραψε: «Με αυτό το άλμπουμ ένιωσα μια μικρή ανακούφιση και ένιωσα ότι το δεύτερο άλμπουμ μου επέτρεψε εμένα και τον Timbaland να πειραματιστώ με νέους ήχους στο τρίτο άλμπουμ, αφού το δεύτερο ήταν πιο θεατρικό και με πιο βαριά beats . Ήμασταν ανοιχτοί στο να δείξουμε πώς θα μπορούσε να ακούγεται στο μυαλό μας, το μέλλον της μουσικής».

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ της Missy Elliott ήταν το The Cookbook του 2005 και πιθανότατα να κυκλοφορήσεις νέο δίσκο μέσα στην χρονιά.

 

Video Url