Οι Megadeth μαζί στην σκηνή με τον Marty Friedman για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια

Copyright Instagram @martyfriedman

Μαζί με τους Megadeth στη σκηνή εμφανίστηκε ο πρώην κιθαρίστας της μπάντας, Marty Friedman, για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του συγκροτήματος την Δευτέρα  στο Nippon Budokan στο Τόκιο.

Περίπου μετά από δέκα τραγούδια, ένα βίντεο μοντάζ επί σκηνής άρχισε να δείχνει πλάνα του Friedman, πριν ο frontman Dave Mustaine παρουσιάσει τον πρώην σύντροφό του στη σκηνή κατά την έναρξη του Countdown to Extinction: «Κυρίες και κύριοι, καλωσορίστε τον καλό μου φίλο και βασικό κιθαρίστα , Marty Friedman».

Ο Mustaine, ο Friedman και ο σημερινός βασικός κιθαρίστας,  Kiko Loureiro σχημάτισαν μια τριπλή κιθαριστική επίθεση, περνώντας από τα κλασσικά κομμάτια της εποχής του Friedman, όπως τα Countdown to Extinction, Tornado of Souls και Symphony of Destruction. Σαν να μην είχε περάσει καιρός, ο Friedman έδενε τέλεια στην τρέχουσα σύνθεση των Megadeth, εξαπολύοντας πολλά riff και σόλο που έγραψε αρχικά για αυτά τα τραγούδια.

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή συνέβη κατά τη διάρκεια του instrumental τμήματος, από το τραγούδι Tornado of Souls που συχνά θεωρείται το καλύτερο επίτευγμα του Friedman με τους Megadeth. Καθώς ο Mustaine αποχώρησε από το μικρόφωνο, κοίταξε τον παλιό του σύντροφο και οι δυο τους μοιράστηκαν γιγάντια χαμόγελα καθώς σόλαραν συγχρονισμένοι για άλλη μια φορά live.

Η συναυλία στο Budokan σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση των Megadeth στη θρυλική αρένα του Τόκιο, με την συναυλία να μεταδίδετε ζωντανά σε streaming. Αυτήν την εβδομάδα οι θαυμαστές μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τους Megadeth στην Οσάκα, ακολουθούμενη από μια περιοδεία στην Αυστραλία τον Μάρτιο, μερικές ημερομηνίες στις ΗΠΑ και ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. 

 

Video Url