Ο R. Kelly καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας

Ο Kelly αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίων παιδιών από το 2019. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένα δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για έξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων τρεις κατηγορίες εξαναγκασμού ανηλίκων σε σεξουαλική δραστηριότητα και τρεις κατηγορίες για παραγωγή σεξουαλικών ταινιών με ανήλικο. Αυτά τα βίντεο περιελάμβαναν τον Kelly να κακομεταχειρίζεται την τότε 14χρονη βαφτισιμιά του. Αθωώθηκε για την κατηγορία παρεμπόδισης προηγούμενων ερευνών σχετικά με την κακοποίηση της 14χρονης, καθώς και για δύο άλλες κατηγορίες για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο Kelly εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 30 ετών για εγκλήματα σεξουαλικής διακίνησης σε μια ξεχωριστή ομοσπονδιακή υπόθεση. Οι εισαγγελείς στην υπόθεση παιδικής πορνογραφίας ζήτησαν από τον καλλιτέχνη να εκτίσει την τελευταία του ποινή μετά τη συμπλήρωση των 30 ετών, αλλά ο δικαστής αποφάσισε ότι ο Kelly θα εκτίσει και τις δύο ποινές ταυτόχρονα - που σημαίνει ότι ο Kelly θα περάσει συνολικά 31 χρόνια στη φυλακή.

Τον Νοέμβριο, ο μάνατζερ του Kelly, Donnell Russell, καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση για εξαναγκασμό και παρενόχληση ενός από τα θύματα του τραγουδιστή σε μια προσπάθεια να την εμποδίσει να μιλήσει εναντίον του καλλιτέχνη.