Η κατήγορος του Marilyn Manson ανακαλεί τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι χειραγωγήθηκε από συναδέλφους της

Wikimedia Commons / Andreas Lawen

Μια γυναίκα που κατηγόρησε τον Marilyn Manson για σεξουαλική επίθεση απέσυρε επισήμως τους ισχυρισμούς της, λέγοντας ότι η συνάδελφός της, Evan Rachel Wood, τη «χειραγώγησε» για να παγιδέψει τον καλλιτέχνη.

Το μοντέλο Ashley Morgan Smithline κατηγόρησε για πρώτη φορά τον Manson – πραγματικό όνομα, Brian Warner – σύμφωνα με το περιοδικό People, περιγράφοντας πολλές περιπτώσεις κακοποίησης κατά τη διάρκεια της διετής σχέσης του ζευγαριού. Η κατηγορία ήρθε αφότου η Evan Rachel Wood, μια άλλη πρώην σύντροφος του Manson, εμφανίστηκε με τη δική της οδυνηρή εμπειρία με τον τραγουδιστή, παρακινώντας περισσότερες από 10 γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

Τώρα, ωστόσο, η Smithline - μέσω δήλωσης που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Manson - λέει ότι η κακοποίηση δεν συνέβη ποτέ και ότι «υπέκυψε στην πίεση της Evan Rachel Wood και των συνεργατών της να ασκήσουν κατηγορίες για βιασμό και επίθεση εναντίον του κ. Warner που δεν ήταν αληθινές».

Στη δήλωση, η Smithline θυμάται ότι συναντήθηκε με την Wood και άλλους κατηγόρους του Manson - συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Esme Bianco και της πρώην βοηθού του Manson, Ashley Walters - που τη ρώτησαν αν είχε την ίδια κακοποίηση με εκείνες. Σύμφωνα με το μοντέλο, είπε στις γυναίκες ότι δεν μοιράστηκε τις εμπειρίες τους, αλλά της είπαν ότι τα ίδια γεγονότα θα μπορούσαν να της είχαν συμβεί χωρίς να το θυμάται.

«Ενώ στην αρχή ήξερα ότι ο κύριος Brian Warner δεν μου έκανε αυτά τα πράγματα, τελικά άρχισα να αναρωτιέμαι αν πράγματι τα έκανε», είπε η Smithline. «Σε πολλές περιπτώσεις, η κα Wood, η Esme Bianco και άλλοι μου είπαν ότι αυτά συνέβησαν με την κα Wood και την κα Bianco και ρωτήθηκα αν συνέβησαν τα ίδια πράγματα σε μένα και μου είπαν ότι μπορεί απλώς να θυμάμαι λάθος, καταπιέζοντας τις αναμνήσεις μου, κάτι που είπαν ότι συνέβη σε άτομα εναντίον των οποίων διαπράχθηκαν αυτές οι πράξεις». 

Ένας εκπρόσωπος της Wood διέψευσε τα σχόλια της Smithline σε μια δήλωση στο Billboard, λέγοντας: «Η Evan Rachel Wood ποτέ δεν πίεσε ή χειραγώγησε την Ashley. Ήταν η Ashley που επικοινώνησε για πρώτη φορά με την Evan σχετικά με την κακοποίηση που είχε υποστεί. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η παρενόχληση και οι απειλές που έλαβε η Ashley μετά την κατάθεση της αγωγής της φαίνεται να την πίεσαν να αλλάξει την κατάθεσή της».

Η δήλωση της Smithline βοηθά την τρέχουσα μήνυση του Manson για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Wood, η οποία ισχυρίζεται ότι η Wood και μια άλλη γυναίκα, η Illma Gore, είχαν «στρατολογήσει κρυφά, συντονίσει και πιέσει επίδοξους κατηγόρους να εμφανιστούν ταυτόχρονα» με ψευδείς κατηγορίες εναντίον του. Το μοντέλο ισχυρίζεται ότι ο δικηγόρος της, Jay Ellwanger - ο οποίος υπηρέτησε επίσης ως σύμβουλος της Bianco - υπέβαλε νομική καταγγελία εναντίον του Manson χωρίς να το εξετάσει μαζί της και ότι η καταγγελία περιέχει αναληθείς δηλώσεις για τον καλλιτέχνη. Ο Ellwanger έχει πει από τότε ότι οι ισχυρισμοί της Smithline είναι «κατηγορηματικά και επαληθευμένα ψευδείς».

Η αγωγή της Smithline εναντίον του Manson απορρίφθηκε νωρίτερα πέρυσι, αφού ο Ellwanger απέσυρε την εκπροσώπησή του για τη Smithline και δεν κατάφερε να προσλάβει νέο δικηγόρο εντός του χρονικού ορίου που είχε ορίσει το δικαστήριο. Σε μια δήλωση στο Consequence, ένας εκπρόσωπος του Manson είπε ότι τα μηνύματα Instagram μεταξύ Smithline και Ellwanger αποκάλυψαν ότι η Smithline απέλυσε τον Ellwanger τον Απρίλιο του 2022, παρά τη συνεχιζόμενη επικοινωνία του με τον σύμβουλο του Manson στη συνέχεια. Λίγο πριν η Smithline αποκηρύξει την κατηγορία της εναντίον του Manson, ο καλλιτέχνης κατέληξε σε συμβιβασμό με την Bianco, η οποία τον κατηγόρησε για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και εμπορία ανθρώπων σε μια αγωγή του 2021.