Το YouTube Music επιτρέπει στους ακροατές να δημιουργούν τους δικούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

Το YouTube Music Radio Builder δίνει πλέον στους ακροατές του περισσότερες δυνατότητες για να δημιουργήσουν τους δικούς τους σταθμούς, με μια λειτουργία που ονομάζεται Your Music Tuner στην εφαρμογή του για κινητά. 

Η νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες του YouTube Music να επιλέξουν τους καλλιτέχνες και πόση ποικιλία θέλουν να ακούσουν και στη συνέχεια ο αλγόριθμος παράγει μια ατελείωτη και μονίμως ενημερωμένη ροή μουσικής βάση των επιλογών σου.

Το Radio Builder ξεκίνησε να κυκλοφορεί από αυτήν την εβδομάδα και σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους δωρεάν και Premium χρήστες, iOS και Android.

Απλώς μεταβείτε στον Your music tuner στην αρχική καρτέλα Home της εφαρμογής. Τσεκάρετε έως και 30 καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας το artist variety για να επιλέξετε πόσους διαφορετικούς καλλιτέχνες θέλετε να ακούσετε. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε το song selection για να ακούσετε μόνο τους καλλιτέχνες που γνωρίζετε ή να ανακαλύψετε νέα μουσική από παρόμοιους μουσικούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε φίλτρα για να προσαρμόσετε περαιτέρω τις επιλογές τραγουδιών και το YouTube Music θα δημιουργήσει αμέσως τον τέλειο σταθμό για εσάς. Τέλος, μπορείτε να πατήστε Tune  για να προσαρμόσετε ξανά τις παραμέτρους σας.

«Με αυτή τη νέα λειτουργία ραδιοφώνου, ανατρέπουμε αυτό το μοντέλο, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους ραδιόφωνα από την αρχή, συνδυάζοντας βασικά στοιχεία μουσικής, όπως καλλιτέχνες και κοινές περιγραφές μουσικής», είπε εκπρόσωπος του YouTube στο TechCrunch σε ένα email.  «Το αποτέλεσμα δίνει στους χρήστες πολύ περισσότερο έλεγχο στις εμπειρίες ακρόασης μουσικής».