Οι Rolling Stones συνεργάζονται με τον Paul McCartney για το νέο τους άλμπουμ

Wikimedia Commons / Raph_PH & slgckgc

Οι Rolling Stones έφεραν τον Paul McCartney στο στούντιο για να ηχογραφήσουν μαζί στο επερχόμενο άλμπουμ τους.

Σύμφωνα με το Variety, ο McCartney ηχογράφησε μπάσο πρόσφατα για το επερχόμενο άλμπουμ των Rolling Stones στο Λος Άντζελες. Ο Ringo Starr αναμένεται επίσης να παίξει στο άλμπουμ που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, το οποίο θα διευθύνει ο βραβευμένος με Grammy παραγωγός Andrew Watt.

Δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για το LP αυτή τη στιγμή. Πίσω στο 2021, ο Μικ Τζάγκερ είπε στους Los Angeles Times ότι οι Stones «έχουν ετοιμάσει πολλά κομμάτια» και ότι θα συνεχίσουν με την ηχογράφηση, αφού ολοκληρώσουν την περιοδεία τους. Στην ίδια συνέντευξη, ο Κιθ Ρίτσαρντς αποκάλυψε ότι ο αείμνηστος ντράμερ του γκρουπ, Τσάρλι Γουότς είχε ηχογραφήσει τα μέρη του για το άλμπουμ.

Τα βασικά μέλη των Beatles έχουν συνεργαστεί με τους Stones μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, με τον McCartney (και τον αείμνηστο John Lennon) να τραγουδά τα δεύτερα φωνητικά στο σινγκλ των Stones το 1963, We Love You. Εκτός από αυτό, ο Brian Jones έπαιξε σαξόφωνο στο You Know My Name (Look Up the Number) των Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε το 1970 και ο Lennon και η Yoko Ono έπαιξαν μαζί με τον Richards για το TV special, The Rolling Stones Rock and Roll Circus το 1968.

Στις έξι δεκαετίες από την πρώτη τους γνωριμία, οι Beatles και οι Rolling Stones έχουν συχνά έρθει σε μια άτυπη κόντρα, με τον ΜακΚάρτνεϊ να λέει στον ραδιοφωνικό παραγωγό, Χάουαρντ Στερν το 2020 ότι η μπάντα του ήταν καλύτερη επειδή είχαν πιο εκλεκτικό ήχο. Από την πλευρά του, ο Τζάγκερ απάντησε σημειώνοντας ότι οι Stones ήταν ένα «τεράστιο συγκρότημα συναυλιών» με έναν τρόπο που οι Beatles δεν ήταν ποτέ.

Το τελευταίο άλμπουμ των Stones με νέες ηχογραφήσεις ήταν το άλμπουμ των blues διασκευών τους του 2016, Blue & Lonesome. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που να περιέχει εντελώς original υλικό από το A Bigger Bang του 2005.