«Caution To The Wind». Ακούστε το νέο single από τους Everything But The Girl

Copyright Instagram @ebtgofficial

Το ντουέτο επέστρεψε τον περασμένο μήνα με το νέο σινγκλ, «Nothing Left To Lose», την πρώτη τους μουσική απόπειρα μετά από 24 χρόνια μαζί με λεπτομέρειες για το νέο στούντιο άλμπουμ με τίτλο «Fuse», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου μέσω της Buzzin Fly/Virgin.

Το indie-electronica δίδυμο της τραγουδίστριας Tracey Thorn και του multi-instrumentalist Ben Watt πρόλαβε να κυκλοφρήσει δέκα άλμπουμ πριν χωρίσουν το 2000, με το τελευταίο τους να είναι το «Temperamental» του 1999. Για την επιστροφή τους, ο Watt είπε πρόσφατα στο NME: «Δεν ήμασταν ποτέ μια ιδιαίτερα νοσταλγική μπάντα – ήμασταν πάντα γνωστοί για το ότι κάνουμε διαφορετικό δίσκο κάθε φορά. Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουμε ενάντια στο mainstream, αλλά προσπαθούμε απλώς να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον μας και να διατηρήσουμε τα πράγματα σύγχρονα».

«Θέλαμε να επιστρέψουμε με κάτι μοντέρνο», πρόσθεσε. «Δεν είμαστε εκεί έξω στο μονοπάτι της νοσταλγίας για να κάνουμε best of περιοδείες ή να παίζουμε σε αρένες. Θέλαμε απλώς να φτιάξουμε ένα έργο που θα ακουγόταν υπέροχο τώρα το 2023. Αυτός ήταν ο οδηγός».

Για το τι να περιμένουμε από το νέο άλμπουμ, η Thorn είπε στο NME: «Δεν πρόκειται καν να προσπαθήσουμε να περιγράψουμε ολόκληρο το άλμπουμ. Αποφεύγουμε να το πούμε στους ανθρώπους με λόγια πριν το ακούσουν. Θέλουμε απλώς να κυκλοφορήσει και οι άνθρωποι να αποφασίσουν μόνοι τους για το είδος του δίσκου. Ο κόσμος θα ακούσει αυτό το σινγκλ και θα υποθέσει ότι το άλμπουμ είναι περισσότερο ηλεκτρονικό παρά ακουστικό, αλλά υπάρχει ένα μείγμα από επιρροές».

Συζητώντας τη δημιουργία του, ο Watt πρόσθεσε: «Δεν ήταν ένα πανδημικό άλμπουμ ή ένα άλμπουμ lockdown – απλώς μας έκανε εντύπωση ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή μετά από 23 χρόνια αναμονής. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις  γιατί. Δεν μπήκαμε στο στούντιο με κανένα σχέδιο. Ξέραμε ότι υπήρχε λίγη πίεση γιατί ήταν το πρώτο πράγμα που κάναμε εδώ και χρόνια, αλλά θέλαμε απλώς να είμαστε λίγο παιχνιδιάρικοι και πειραματικοί για να δούμε τι θα συμβεί. Δεν υπήρχε κύριο σχέδιο».

 

Video Url