Καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να φανταστεί πώς θα έμοιαζαν οι μουσικοί του παρελθόντος σήμερα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα έμοιαζαν τα μέλη του 27 Club και άλλες διασημότητες αν ήταν ακόμα ζωντανοί; Ο φωτογράφος και δικηγόρος Alper Yesiltas προσπάθησε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI για να δημιουργήσει πορτρέτα διασημοτήτων όπως ο Kurt Cobain, ο John Lennon, ο Freddie Mercury, η Janis Joplin, ο Tupac και ο Heath Ledger.

 

 

Ο Yesiltas μοιράστηκε πρόσφατα την πρώτη συλλογή του project, με τίτλο «As If Nothing Happened». Άλλες εικόνες της συλλογής που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνουν τον Freddie Mercury, τον Jimi Hendrix, τον Michael Jackson, τον Elvis Presley και τον Bruce Lee.

 

 

«Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας AI, ενθουσιάστηκα για λίγο, σκεπτόμενος ότι οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς μπορεί να φανεί στην πραγματικότητα», έγραψε ο Yesiltas για το έργο. «Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την τεχνολογία, είδα τι μπορούσα να κάνω και σκέφτηκα τι θα με έκανε πιο ευτυχισμένο. Ήθελα να δω μερικούς από τους ανθρώπους που μου έλειπαν ξανά μπροστά μου και έτσι προέκυψε αυτή η ιδέα».

 

 

Ο καλλιτέχνης συνέχισε, «Το πιο δύσκολο μέρος της δημιουργικής διαδικασίας για μένα είναι να κάνω την εικόνα να φαίνεται αληθινή. Η στιγμή που μου αρέσει περισσότερο είναι όταν η εικόνα μπροστά μου φαίνεται τόσο ρεαλιστική σαν να τραβήχτηκε από φωτογράφο».

 

 

Για τη δημιουργία των εικόνων, ο Yesiltas χρησιμοποίησε λογισμικό όπως το AI photo enhancer Remini και προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών όπως το Adobe Lightroom και το VSCO. 

 

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται AI σε σχέση με τον Cobain και τον Hendrix. Ένα έργο που ονομάζεται «Lost Tapes of the 27 Club» ξεκίνησε το 2021 χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα AI της Google, Magenta για τη δημιουργία τραγουδιών στο στυλ των μουσικών που πέθαναν σε ηλικία 27 ετών.