Την αυτοβιογραφία του θα κυκλοφορήσει ο μπασίστας των Black Sabbath, Geezer Butler τον Ιούνιο

Wikimedia Commons / Tilly Antoine

Το ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των Black Sabbath, Geezer Butler, πρόκειται να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, Into the Void: From Birth to Black Sabbath — και Beyond, στις 6 Ιουνίου μέσω της HarperCollins.

Το βιβλίο εξιστορεί τόσο την προσωπική ζωή του Geezer Butler, όσο και την ιστορία των Black Sabbath από την πλευρά του. Αυτό περιλαμβάνει τα πρώτα του χρόνια στην εργατική τάξη του Μπέρμιγχαμ, τις «απαρχές του συγκροτήματος ως μπλουζ κουαρτέτο» και τους εσωτερικούς αγώνες που οδήγησαν σε πολλές αλλαγές στη σύνθεση των Black Sabbath με τα χρόνια.

«Ένα συναρπαστικό, διάχυτο και ειλικρινές memoir από τον χέβι μέταλ μουσικό και ιδρυτικό μέλος των Black Sabbath», σύμφωνα με την σημείωση του εκδότη, «που καλύπτει τα χρόνια του ως μπασίστας και κύριος στιχουργός του συγκροτήματος, μέσα από τα έργα της μετέπειτα καριέρας του και περιγράφει λεπτομερώς πώς σχηματίστηκε και επικράτησε ένα από τα συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ροκ».

Ο Geezer Butler ανακοίνωσε ότι τα απομνημονεύματα ολοκληρώθηκαν, σε ένα tweet τον Απρίλιο του 2022. Αργότερα είπε στον Eddie Trunk ότι το χειρόγραφο είχε υποβληθεί και βρισκόταν στη διαδικασία επεξεργασίας.

Σχετικά με την απόφαση να γράψει μια αυτοβιογραφία, ο Butler είπε ότι εμπνεύστηκε από τις αναμνήσεις των γονιών του και ήθελε να μάθει περισσότερα για τη ζωή τους μετά τον θάνατό τους. «Όταν πέθαναν οι γονείς μου, πάντα ευχόμουν να τους είχα ρωτήσει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα ήξερα», είπε στο Cleveland.com το 2021. «Δεν ξέρω πραγματικά πολλά για τη μαμά και τον μπαμπά μου, γιατί ήταν πάντα εκεί. Έτσι, άρχισα να γράφω απομνημονεύματα για να διαβάσουν τα εγγόνια μου και ήταν διασκεδαστικό να αναπολώ πράγματα – παλιές εποχές στο Μπέρμιγχαμ και όλα αυτά».

Ο Butler θα είναι το τρίτο ιδρυτικό μέλος της αρχικής σύνθεσης των Sabbath που θα κυκλοφορήσει απομνημονεύματα, μετά τον τραγουδιστή Ozzy Osbourne (I Am Ozzy) και τον κιθαρίστα Tony Iommi (Iron Man: My Journey through Heaven and Hell with Black Sabbath). Ο ντράμερ Bill Ward ανέφερε επίσης πριν από μερικά χρόνια ότι εργαζόταν σε μια αυτοβιογραφία. Επιπλέον, υπάρχουν τα μεταθανάτια απομνημονεύματα του Ronnie James Dio, Rainbow in the Dark: The Autobiography, που κυκλοφόρησε το 2021.