Ο Nick Cave μοιράζεται τις σκέψεις του για τα τραγούδια που «ακυρώνονται» εξαιτίας των στίχων τους

Copyright Instagram @nickcaveofficial

Ο Nick Cave μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την «ακύρωση» της μουσικής, λέγοντας ότι «του αρέσει το γεγονός ότι ορισμένα τραγούδια είναι αρκετά αμφιλεγόμενα ώστε να τεθούν εκτός νόμου».

Στην τελευταία ανάρτηση στο προσωπικό του site, The Red Hand Files, ο frontman των Bad Seeds ρωτήθηκε για τη γνώμη του σχετικά με το κλασικό κομμάτι του Tom Jones, Delilah που απαγορεύτηκε πρόσφατα στο Principality Stadium στο Κάρντιφ.

Οι στίχοι της μπαλάντας του Tom Jones είναι ο λόγος που το κομμάτι αφαιρέθηκε. Στο τραγούδι, η Delilah μαχαιρώνεται όταν ο ζηλιάρης σύζυγός της ανακαλύπτει ότι φλερτάρει με άλλον άντρα και ο σύζυγος αργότερα ζητά συγχώρεση από το πτώμα της.

Ένας θαυμαστής του Cave τον ρώτησε: «Ως καλλιτέχνης που κυκλοφόρησε ένα ολόκληρο άλμπουμ με μπαλάντες για φόνους, που στην πραγματικότητα ονομάζεται Murder Ballads, πόσο ανησυχείς για τη μελλοντική σου ακύρωση και ποια είναι η άποψή σου για μια τέτοια λογοκρισία;»

Ο τραγουδιστής απάντησε εξηγώντας αρχικά ότι δεν είναι θαυμαστής του Delilah. Ωστόσο, είπε ότι του αρέσει ο Tom Jones ως καλλιτέχνης: «Τραγούδησα ένα ντουέτο μαζί του (Green, Green Grass Of Home) σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση πριν από μερικά χρόνια και μου αρέσει η εκδοχή του Weeping Annaleah που ηχογράφησαν οι The Bad Seeds στο άλμπουμ μας Kicking Against The Pricks».

Ο Cave συνέχισε: «Ως κάποιος που γνωρίζει ένα-δυο πράγματα για μπαλάντες σχετικά με δολοφονίες, για τα γούστα μου, το τραγούδι Delilah είναι πολύ ευδιάθετο. Και οι στίχοι είναι κακοί: Ένιωσα το μαχαίρι στο χέρι μου και δεν γελούσε άλλο. Σοβαρά;»

«Δεν μπορεί να με συγκινήσει πολύ το γεγονός ότι το Delilah έχει απαγορευτεί. Σε κάποιο επίπεδο μου αρέσει το γεγονός ότι ορισμένα τραγούδια είναι αρκετά αμφιλεγόμενα ώστε να τεθούν εκτός νόμου. Με γεμίζει με ένα είδος επαγγελματικής υπερηφάνειας να είμαι και εγώ μέρος αυτής της αμφιλεγόμενης σύνθεσης τέτοιων τραγουδιών».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο κομμάτι: «Είναι ωραίο. Μου αρέσει. Απλώς θα ήθελα να ήταν ένα πιο άξιο τραγούδι για να του απονεμηθεί αυτό το προνόμιο της απαγόρευσης».

Το Delilah δεν θα τραγουδιέται πλέον στα γήπεδα της Ουαλίας από χορωδίες σε αγώνες και έχει διαγραφεί από τις επίσημες λίστες τραγουδιών της Ουαλικής Ένωσης Ράγκμπι (WRU). Σε μια δήλωση, εκπρόσωπος του Principality Stadium είπε: «Η WRU καταδικάζει την ενδοοικογενειακή βία κάθε είδους. Έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συμβουλές από ειδικούς του θέματος για το θέμα της λογοκρισίας του τραγουδιού και γνωρίζουμε με σεβασμό ότι είναι προβληματικό και ενοχλητικό για ορισμένους υποστηρικτές λόγω του θέματός του».

 

Video Url