Οι Megadeth και ο κιθαρίστας Marty Friedman μαζί για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια

Οι Megadeth θα καλωσορίσουν ξανά τον πρώην κιθαρίστα τους, Marty Friedman για ένα ξεχωριστό σόου στις 27 Φεβρουαρίου στο διάσημο Budokan Arena στο Τόκιο που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο. Θα σηματοδοτήσει την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού thrash metal συγκροτήματος με τον Friedman μετά από 23 χρόνια.

Μετά την αποχώρησή του από τους Megadeth το 2000, ο Friedman μετακόμισε στην Ιαπωνία μερικά χρόνια αργότερα, όπου συνέχισε να ηχογραφεί μουσική και έχει μετατραπεί σε τηλεοπτική προσωπικότητα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του στους Megadeth, ο βιρτουόζος της κιθάρας έπαιξε μεταξύ άλλων στα κλασικά άλμπουμ Rust in Peace και Countdown to Extinction.

«Ο Marty κι εγώ παραμείναμε φίλοι για 23 χρόνια, από την τελευταία φορά που παίξαμε μαζί», δήλωσε ο frontman των Megadeth, Dave Mustaine. «Ωστόσο, ακούω τη μουσική του κάθε βράδυ και εξακολουθεί να είναι από τους κορυφαίους κιθαρίστες που έχω ακούσει ποτέ. Θα το απολαύσω όσο και οι θαυμαστές και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς θα με πιάσετε να κρυφοκοιτάω κατά την εμφάνιση του Marty. Domo arigato, Marty-San!»

Ο Friedman πρόσθεσε, «Έχει περάσει πολύς καιρός. 23 χρόνια για την ακρίβεια από τότε που βρίσκομαι στην ίδια σκηνή με τον Dave Mustaine. Από τότε έχουμε πάρει και οι δύο διαφορετικούς δρόμους. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είμαι εξαιρετικά περήφανος για τον ρόλο που έπαιξα στην ιστορία και την κληρονομιά των Megadeth. Είμαι επίσης πολύ περήφανος για τα πολλά σπουδαία επιτεύγματα και τη συνεχή επιτυχία του συγκροτήματος εν απουσία μου. Προς το παρόν, νιώθω απλώς τεράστια χαρά, αλλά και αδρεναλίνη. Ανυπομονώ να παίξω με τους Megadeth σε αυτό το πολύ ωραίο μέρος, το Budokan».

Το σόου θα περιλαμβάνει μια επίθεση από τρεις κιθαρίστες, καθώς ο Friedman θα παίξει δίπλα στον Mustaine και τον τωρινό κιθαρίστα των Megadeth, Kiko Loureiro. Η συναυλία είναι επίσης ιστορική καθώς είναι η πρώτη εμφάνιση των Megadeth στο Budokan Arena με το live streaming να ξεκινάει στις 11:00 π.μ. στις 27 Φεβρουαρίου. Οι θαυμαστές μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τους Megadeth από κοντά στο σόου του Τόκιο, καθώς και την επόμενη νύχτα στην Οσάκα, ακολουθούμενη από μια περιοδεία στην Αυστραλία τον Μάρτιο, μερικές ημερομηνίες στις ΗΠΑ και μια βρετανική/ευρωπαϊκή περιοδεία αυτό το καλοκαίρι. 

Επίσης, ο Friedman μοιράστηκε ένα μουσικό βίντεο για το επίσημο θεματικό τραγούδι της Ιαπωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. «Πολλοί άνθρωποι εκτός Ιαπωνίας έχουν αρνητική εικόνα για την χώρα μέσα από anime/cosplay, μόδα Harajuku, φουτουριστικές επιγραφές νέον και πολεμιστές Σαμουράι. Είναι απίστευτη ντροπή γιατί όσο μοναδικά γιαπωνέζικα κι αν είναι όλα αυτά, δεν είναι καν η κορυφή του παγόβουνου», είπε κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης του βίντεο.

 

Video Url