Ο Morrissey λέει ότι η Capitol Records δίνει προτεραιότητα στον «σατανισμό» του Sam Smith και όχι στο νέο του άλμπουμ

Copyright Instagram @morrisseyofficial

Ο Morrissey ισχυρίστηκε ότι η Capitol Records δίνει προτεραιότητα στον «σατανισμό» του Sam Smith έναντι της προώθησης του νέου του άλμπουμ, Bonfire Of Teenagers. Τα σχόλια του τραγουδιστή έρχονται μετά την αμφιλεγόμενη ερμηνεία του Sam Smith και της Kim Petras στα φετινά βραβεία Grammy.

Κάτω από το post, «Bonfire Of Teenagers, RIP», ο 63χρονος Άγγλος τραγουδιστής έγραψε στο blog του: «Η Capitol Records προωθεί περήφανα τον σατανισμό του Sam Smith. Ωστόσο, θεωρούν το Bonfire of Teenagers του Morrissey ως τη μεγαλύτερη απειλή τους και δεν θα το κυκλοφορήσουν παρά την υποχρέωση σύμφωνα με το συμβόλαιο και την υπόσχεση να το κάνουν».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Morrissey είπε ότι έχει αρχίσει να πιστεύει ότι η Capitol Records υπέγραψε την επικείμενη δισκογραφική δουλειά του για να μπορέσει να το «σαμποτάρει», σύμφωνα με μια δήλωση στον ιστότοπό του.  «Η Capitol Records δεν θα κυκλοφορήσει τελικά το άλμπουμ του Morrissey, Bonfire of Teenagers. Την ίδια στιγμή, η Capitol Records κρατάει το άλμπουμ», υποστηρίζει το site. «Παρόλο που ο Morrissey υπέγραψε επίσημα στην Capitol Records, δεν έχει γίνει καμία αναφορά για τον Morrissey στον ιστότοπο του Capitol ή στο ρόστερ των καλλιτεχνών τους».

Η δήλωση του Morrissey σχετικά με την τελετή απονομής των βραβείων Grammy, έρχεται αφότου η ερμηνεία του Smith και της Kim Petras δέχθηκε πυρά από μια σειρά από συντηρητικούς των ΗΠΑ. Ο Smith και η Petras, και οι δύο 30 ετών, ερμήνευσαν ζωντανά το βραβευμένο τους σινγκλ, Unholy. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η σκηνή φωτίστηκε με κόκκινα φώτα, ενώ οι χορευτές έπαιζαν σε μεταλλικά κλουβιά, περικυκλωμένο από φλόγες με τον Sam Smith να φορά ένα καπέλο με κέρατα.

Αμέσως μετά τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, συνομοσιολόγοι και συντηρητικοί εξέφρασαν φόβους ότι η παράσταση ήταν μέρος μιας «σατανιστικής τελετουργίας». Ο Elon Musk σχολίασε επίσης το σόου, λέγοντας ότι σου δίνει την αίσθηση του τέλους του κοσμου. «Αν αυτό είναι ο Σατανάς, δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα», έγραψε σε ένα tweet.