Ο Moby προσπάθησε να ξεκινήσει metal μπάντες με τους Dimebag Darrell, Tommy Lee και την Björk

Copyright Instagram @moby

Ο Moby μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός για την πρωτοποριακή του ηλεκτρονική μουσική, αλλά του αρέσει επίσης το heavy metal. Μάλιστα, κάποτε προσπάθησε να δημιουργήσει ένα supergroup με τον Tommy Lee των Mötley Crüe και τους Dimebag Darrell και Vinnie Paul των Pantera. Με όνομα «The Sober Fucks», η ιδέα που προήλθε μετά από μεθύσι δεν ευδοκίμησε ποτέ.

«Είμαι νηφάλιος εδώ και καιρό», είπε ο Moby στο NME, «αλλά αυτή ήταν μια ιδέα αργά το βράδυ, με αλκοόλ μαζί με τον κιθαρίστα των Pantera, Dimebag Darrell, τον ντράμερ Vinnie Paul, τον Tommy Lee και εμένα. Λυπάμαι που δεν ξεκίνησα μαζί τους μια χαοτική metal μπάντα, που θα ακουγόταν σαν διασταύρωση μεταξύ των Pantera και του παλιού μου πανκ συγκροτήματος Flipper».

Είχε περιγράψει σε παλιότερη συνέντευξη την ιστορία της παρ' ολίγον μπάντας στο περιοδικό Classic Rock το 2088. «Κάποια στιγμή, περίπου τέσσερις το πρωί μετά από μια νύχτα κραιπάλης, ο Darrell, ο Tommy και εγώ — στην εντελώς κατεστραμμένη μας κατάσταση — αποφασίσαμε να σχηματίσουν ένα συγκρότημα. Απλώς σκεφτήκαμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ κανείς. Φυσικά, τίποτα δεν προέκυψε από αυτό - εκτός από ένα hangover που κράτησε μέρες».

Στη νέα συνέντευξη του NME, ο Moby αποκάλυψε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα υποθετικό metal supergroup. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, πήγε στην αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθώντας να στρατολογήσει την ισλανδή τραγουδίστρια Björk.

«Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έτρωγα πρωινό με την Björk και είπα: «Θα έπρεπε να ξεκινήσουμε μαζί ένα συγκρότημα heavy metal», αποκάλυψε ο Moby. «Ήταν πολύ ευγενική, αλλά δεν είχε ιδέα για τι πράγμα μιλούσα. Ήταν τόσο πολύ έξω από τη σφαίρα σκέψης της που δεν είχε καν καταγραφεί». Σίγουρα η Björk ως frontman σε ένα metal συγκρότημα είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και η ίδια είναι μια αρκετά περιπετειώδης καλλιτέχνιδα που θα μπορούσε να το προσεγγίσει με σοβαρότητα. Σίγουρα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Moby που προσπάθησε.

Αυτή την περίοδο ο Moby προωθεί το νέο του ντοκιμαντέρ, Punk Rock Vegan Movie, στο οποίο εμφανίζονται πολλοί αξιόλογοι μουσικοί. Δείτε το ολόκληρο παρακάτω.

Video Url