Φόρος τιμής από τον Elvis Costello στον Burt Bacharach

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Burt Bacharach πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Ο Bacharach ήταν ένας από τους γίγαντες της ποπ τραγουδοποιίας στη δεκαετία του '60, αλλά η καριέρα του παρέμεινε σχετική δεκαετίες αργότερα. Ο Bacharach συνέχισε να γράφει γιγαντιαίες επιτυχίες μέχρι τη δεκαετία του '80. Στη δεκαετία του '90, ο Bacharach δημιούργησε μια συνεργασία με τον Elvis Costello. Χθες το βράδυ, ο Κοστέλο απέτισε φόρο τιμής στον παλιό του φίλο.

Ο Elvis Costello και ο Burt Bacharach συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1996, όταν συνεργάστηκαν στο τραγούδι "God Gave Me Strength" για το soundtrack του Grace Of My Heart. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησαν το πολυβραβευμένο άλμπουμ Painted From Memory. Ο Costello και ο Bacharach συνέχισαν να δουλεύουν μαζί όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχει ένα κουτί με όλα τα τραγούδια που έγραψαν μαζί που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Πέρυσι, ο Έλβις Κοστέλο ανακοίνωσε μια φιλόδοξη διαμονή στο Gramercy Theatre της Νέας Υόρκης. Μέχρι να τελειώσει, ο Costello θα έχει παίξει 10 παραστάσεις, 20 τραγούδια κάθε βράδυ και δεν θα έχει επαναλάβει κανένα τραγούδι. Αποκάλυψε ακόμη και ημιτελή setlists για κάθε εκπομπή. Η πρώτη από αυτές τις εκπομπές ήταν χθες το βράδυ και μεσολάβησε η ζωή. Όπως επισημαίνει το Rolling Stone, ο Costello σχεδίαζε να αφιερώσει τη χθεσινή νύχτα σε τραγούδια που είχε γράψει το 1977 και νωρίτερα, και έπαιξε όλα τα τραγούδια που σχεδίαζε να παίξει. Αλλά ο Costello πήρε επίσης χρόνο για να τραγουδήσει μερικά κλασικά τραγούδια του Burt Bacharach.

Ο Κοστέλο είπε στο πλήθος: «Ήταν μια δύσκολη μέρα, δεν μπορώ να αρνηθώ. Ένας πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος μας άφησε χθες. Και όταν κάποιος φτάσει σε μεγάλη ηλικία, οι άνθρωποι λένε: «Λοιπόν, ήταν ένα καλό τέλος.» Ναι, δεν είναι ποτέ ώρα να πείτε αντίο σε κάποιον αν τον αγαπάτε. Δεν ντρέπομαι να πω ότι αγάπησα αυτόν τον άνθρωπο για όλα όσα έδωσες, κύριε Burt Bacharach». Ο Costello αμφισβήτησε επίσης την ιδέα ότι ο Bacharach ήταν απολιτικός τραγουδοποιός πριν διασκευάσει το "Baby It's You", ένα ποπ στάνταρ που έγραψε ο Bacharach μαζί με τον Luther Dixon και τον Mack David για τους Shirelles το 1961.:

Παλαιότερα είχε πει μαζί του το

 

 

Video Url

 

Video Url