Ο Moby ανακοινώνει το 20ο του άλμπουμ, «Resound NYC» εμπνευσμένο από τους ήχους της Νέας Υόρκης

Copyright Instagram @moby

Προγραμματισμένο για τις 12 Μαΐου, το Resound NYC περιλαμβάνει συνεργασίες από τον Gregory Porter, τον Rocky Wilson και πολλούς άλλους.

Ο Moby ανακοίνωσε το νέο του άλμπουμ, Resound NYC, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσω της Destsche Grammophon στις 12 Μαΐου. Σε συνέχεια του αναγνωρισμένου άλμπουμ, Reprise τον Μάιο του 2021, το ντεμπούτο του στη Deutsche Grammophon, στο οποίο συμμετέχουν καλεσμένοι όπως οι Kris Kristofferson, Mark Lanegan, Jim James και Skylar Grey, περιλαμβάνει δεκαπέντε από τα πιο εμβληματικά κομμάτια που έγραψε στη Νέα Υόρκη από το 1994 έως το 2010. Με καλεσμένους τραγουδιστές όπως οι Gregory Porter, Ricky Wilson από τους Kaiser Chiefs, Margo Timmins και Amythyst Kiah.

Ενώ πολλοί από τους τραγουδιστές είναι γνωστά ονόματα, άλλοι είναι λιγότερο γνωστοί. Ο Moby ανακάλυψε τον P P.T. Banks να τραγουδά σε ένα γαμήλιο πάρτι στο Τέξας, ενώ ο ηλικιωμένος πατέρας της μαγευτικής Danielle Ponder εμφανίζετε μαζί της στο ριμέικ του Run On. Πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Moby μοιράστηκε το πρώτο σινγκλ, In This World με τη Marisha Wallace. Μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι παρακάτω.

 

Video Url

    
Το 20ο στούντιο άλμπουμ του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής μουσικής αντικατοπτρίζει ίσως την πιο καθοριστική περίοδο στη καλλιτεχνική του καριέρα, όσο ήταν κάτοικος  Νέα Υόρκης. Ο Moby γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα παίζοντας σε μπάντες πανκ ροκ και κάνοντας τον dj σε underground κλαμπ .

Μετά τις περιοδείες ως dj στη δεκαετία του '90, το άλμπουμ, Play το 1999 έγινε όχι μόνο εμπορική επιτυχία, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Είχε ήδη κυκλοφορήσει επιτυχίες με τα Go, Feeling So Real και την εκτέλεση του James Bond Theme, ενώ ταυτόχρονα έκανε remix σε όλους, από τον Michael Jackson μέχρι τον Freddie Mercury, αλλά η μεγάλη επιτυχία του Play άλλαξε τα πάντα. 

«Πριν ανακαλύψω την πανκ ροκ, μεγάλωσα με το κλασικό ροκ», λέει ο Moby. «Η πρώτη μου συναυλία ήταν το των Yes στο Madison Square Garden το 1978. Ήταν λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να τσεκάρω τα τραγούδια μου και να δω αν αντέχουν μια πιο παραδοσιακή, μη ηλεκτρονική, ορχηστρική προσέγγιση».

Η επανεξέταση του παρελθόντος είχε ως αποτέλεσμα το Resound NYC, ένα άλμπουμ γεμάτο συναρπαστική μουσική, θυμίζοντας άλλη μια φορά το απίστευτο εύρος του μουσικού ταλέντου του Moby. Η αρχική έκδοση του When It's Cold I'd Like To Die εμφανίστηκε πρόσφατα στο φινάλε του Stranger Things του Netflix.

Με το Resound NYC, ο Moby ξανασκέφτεται όχι μόνο την εξέλιξη της δικής του δουλειάς, αλλά και τις αλλαγές στον κόσμο μας: «Όταν σκέφτεστε τη δεκαετία του ’90», λέει, «Ο Bill Clinton ήταν πρόεδρος. Η σκηνή rave ήταν αυτός ο ουτοπικός, ειδυλλιακός κόσμος. Η Σοβιετική Ένωση είχε τελειώσει. Η κλιματική αλλαγή ήταν απλώς μια ιδέα για ένα βιβλίο που επρόκειτο να γράψει ο Al Gore. Τότε, η δημιουργία μουσικής ήταν αυτή η γιορτή των δυνατοτήτων που είχε ο κόσμος μας, που είχε ο πολιτισμός μας. Και τώρα είναι σχεδόν ένα καταφύγιο σε έναν κατά καιρούς τρομακτικό και αποκαλυπτικό μέρος».