Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Roger Waters, μετά από προτροπή της Ρωσίας

Wikimedia Commons / Brennan Schnell

Ο Roger Waters φέρεται να κλήθηκε από τη Ρωσία για να μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ρωσία θέλει ο συνιδρυτής των Pink Floyd να εμφανιστεί στις 8 Φεβρουαρίου στη συνάντηση για να συζητήσουν σχετικά με την συνέχιση της παράδοσης ουκρανικών όπλων, αναφέρει το Reuters.

Σχολιάζοντας το αίτημα, ένας ανώνυμος διπλωμάτης του ΟΗΕ είπε: «Η ρωσική διπλωματία κάποτε ήταν σοβαρή. Τι άλλο θα σκεφτούν; Τον Mr. Bean;»

Ο Roger Waters έχει γράψει στο παρελθόν ανοιχτές επιστολές τόσο στη ρωσική όσο και στην ουκρανική κυβέρνηση. Ο μουσικός επικρίθηκε για μία επιστολή στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska, στην οποία υποστήριξε ότι η Δύση κακώς προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία.

Ο μουσικός έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι το όνομά του βρίσκεται σε ουκρανική «λίστα δολοφονιών» ως αποτέλεσμα των δηλώσεων του για τον πόλεμο. «Μην ξεχνάτε, είμαι σε μια λίστα θανάτων που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση», είπε ο Roger Waters σε συνέντευξή του στο Rolling Stone τον Οκτώβριο.

«Είμαι στη λίστα και έχουν σκοτώσει ανθρώπους πρόσφατα… Και όταν σε σκοτώνουν, γράφουν την λέξη ‘εκκαθάριση’ στην φωτογραφία σου. Λοιπόν, είμαι μια από αυτές τις φωτογραφίες», ισχυρίστηκε.