Προς πώληση ο μουσικός κατάλογος του Michael Jackson για 900 εκατομμύρια δολάρια

Copyright Instagram @michaeljackson

Η Sony Music θέλει να αποκτήσει το μισό μερίδιο του εκδοτικού και μουσικού του καταλόγου.

Τα μεγάλα ονόματα της μουσικής έχουν κερδίσει αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια πουλώντας τα δικαιώματα στους μουσικούς τους καταλόγους, αλλά η κληρονομιά του Michael Jackson μπορεί να σημειώσει νέο ρεκόρ εάν ισχύουν οι πρώτες αναφορές. Σύμφωνα με το Variety, οι μάνατζερ της περιουσίας του θρύλου της ποπ, εργάζονται για να πουλήσουν το 50% των δικαιωμάτων της δισκογραφίας του Michael Jackson για περίπου 800 έως 900 εκατομμύρια δολάρια.

Το Variety λέει ότι η Sony και ένας ακόμη πιθανός επενδυτής, διαπραγματεύονται για την απόκτηση του 50% των συμφερόντων της περιουσίας του Jackson, συμπεριλαμβανομένου του μουσικού του καταλόγου, των εκδόσεων, της μουσικής παράστασης MJ: The Broadway Musical και της επερχόμενης βιογραφικής ταινίας, Michael.

Η Primary Wave Music φέρεται να κατέχει ήδη μερίδιο στα δικαιώματα έκδοσης του Jackson, αλλά είναι λογικό για τη Sony να πιέσει για ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Η Sony έχει μπει για τα καλά στις αγορές μουσικών καταλόγων τα τελευταία χρόνια, εξαγοράζοντας τον κατάλογο του Bruce Springsteen για 500 εκατομμύρια δολάρια και τον κατάλογο του Bob Dylan για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η Sony ήταν επίσης η δισκογραφική εταιρεία του Jackson κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας του και το 1995 η εταιρεία ίδρυσε μια κοινοπραξία με τον μουσικό για τη δημιουργία της Sony/ATV Music Publishing (η οποία περιελάμβανε το μερίδιο του Jackson στις εκδόσεις των Beatles). Μετά τον θάνατο του Jackson το 2009, η Sony κινήθηκε για να αποκτήσει την αποκλειστική ιδιοκτησία της Sony/ATV — την οποία οριστικοποίησε στα τέλη του 2019.

 

Video Url