Ο Morrissey έχει καταλήξει ότι η Capitol Records «σαμποτάρει» το νέο του άλμπουμ

Copyright Instagram @morrisseyofficial

Ο Morrissey είπε ότι έχει αρχίσει να σκέφτεται ότι η πρώην δισκογραφική του εταιρία, Capitol Records «σαμποτάρει» σκόπιμα το νέο του άλμπουμ, Bonfire Of Teenagers.

Ο Morrissey αποχώρησε «οικειοθελώς» από τη δισκογραφική,  λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2022, αφού είχε υπογράψει μαζί της την προηγούμενη χρονιά. Πριν τρία χρόνια είχε αποσυρθεί από την BMG, μήνες αφότου κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ, I Am Not A Dog On A Chain.

Χθες ο Morrissey ισχυρίστηκε στο site του ότι η Capitol Records αρνείται να κυκλοφορήσει το Bonfire Of Teenagers ή να του επιστρέψει το άλμπουμ. Η δήλωσή του υπονοούσε επίσης ότι πιστεύει ότι η δισκογραφική του έδωσε συμβόλαιο με σκοπό να σαμποτάρει την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Όλα αυτά έρχονται μετά την είδηση ότι η Miley Cyrus επέλεξε να αφαιρέσει τα φωνητικά της από το ακυκλοφόρητο τραγούδι του Morrissey, I Am Veronica. Τον περασμένο μήνα, ο Morrissey δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την πολιτική του και όσους κυνηγούν για  να τον ακυρώσουν, τους όποιους ονόμασε cancel vultures. Διέψευσε τις αναφορές ότι είναι ακροδεξιός και είπε ότι οι απόψεις του δεν έχουν καμία σχέση με τη Miley Cyrus που ζητήθηκε να αφαιρεθεί από το τραγούδι για «λόγους που δεν συνδέονται με» τον Morrissey.

«Ο Morrissey είναι πολύ diverse για τnν Universal Music», ανέφερε στη δήλωσή του στο morrisseycentral.com. «Η Capitol Records δεν θα κυκλοφορήσει τελικά το άλμπουμ του Morrissey, Bonfire Of Teenagers. Για ίδια ώρα, η Capitol συνεχίζει να έχει τα δικαιώματα για το άλμπουμ. Παρόλο που ο Morrissey υπέγραψε επίσημα στην Capitol Records, δεν έχει γίνει καμία αναφορά για τον τραγουδιστή στον ιστότοπο της δισκογραφικής ή στο ρόστερ των καλλιτεχνών τους. Ο Morrissey είπε ότι παρόλο που δεν πιστεύει ότι η Capitol Records υπέγραψε το Bonfire of Teenagers για να το σαμποτάρει, καταλήγει τελικά σε αυτό το συμπέρασμα».

Η δήλωση περιέχει ένα link για ένα άρθρο της συγγραφέως Fiona Dodwell, σχετικά με το γιατί ένας καλλιτέχνης σαν τον Morrissey δεν έχει συμβόλαιο και αν αυτό «αποδεικνύει την έλλειψη αληθινής ποικιλομορφίας στη μουσική».

«Έχει συνεχώς επικριθεί και σταυρωθεί στον Τύπο επειδή ήταν ειλικρινής. Υπό αυτό το πρίσμα, φαίνεται ότι το να είσαι διαφορετικός στις μέρες μας σημαίνει να συμμορφωθείς ή να αντιμετωπίσεις την απόρριψη. Μπορείτε να είστε διαφορετικοί, αλλά μόνο έτσι και όχι έτσι, φαίνεται να λένε τα ψιλά γράμματα», έγραψε η Dodwell.

Σο άρθρο της επίσης, η Fiona Dodwell μοιράστηκε τις προηγούμενες απόψεις του Morrissey σχετικά με την διαφορετικότητα στις τέχνες και στον πολιτισμό. Ο Morrissey είπε πρόσφατα ότι η διαφορετικότητα «είναι απλώς άλλη μια  λέξη για τη συμμόρφωση».

Ο Morrissey πρόκειται να ξεκινήσει μια ευρωπαϊκή περιοδεία τον επόμενο μήνα, η οποία θα ολοκληρωθεί στο Eventim Apollo του Λονδίνου. Μπορείτε να δείτε παρακάτω όλες τις ημερομηνίες.

ΜΑΡΤΙΟΣ    
08 – Paris Salle Pleyel, Γαλλία
09 – Paris Salle Pleyel, Γαλλία
12 – Αμφιθέατρο Λυών, Γαλλία
13 – Στρασβούργο Salle Erasme, Γαλλία
15 – Θέατρο Antwerp Stadsschouwburg, Βέλγιο
16 – Θέατρο Bozar των Βρυξελλών, Βέλγιο
19 – Eventim Apollo, Λονδίνο