Οι Depeche Mode κυκλοφορούν το νέο τους single, Ghosts Again

Wikimedia Commons / Depeche Mode

Το νέο single θα βγει στις 9 Φεβρουαρίου πριν από το άλμπουμ "Memento Mori" που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου και το συγκρότημα μοιράστηκε τα νέα σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο μαζί με το artwork του δίσκου.

Σε μια δήλωση, τα βασικά μέλη του συγκροτήματος Martin Gore και Dave Gahan είπαν στους θαυμαστές τους: «Το Ghosts Again, το πρώτο σινγκλ από το επόμενο άλμπουμ των Depeche Mode "Memento Mori", θα κυκλοφορήσει στις 9 Φεβρουαρίου 2023... Ρυθμίστε τα ρολόγια σας».

 

 

Το φετινό άλμπουμ θα είναι το πρώτο τους μετά τον θάνατο του Andy 'Fletch' Fletcher, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 60 ετών τον Μάιο.

Οι Depeche Mode σχεδιάζουν επίσης να ξαναβγούν στους δρόμους για μια περιοδεία στη Βόρεια Αμερική - όπως στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, στο United Center του Σικάγο, στο Kia Forum του Λος Άντζελες και στην Scotiabank Arena του Τορόντο τον Μάρτιο του 2023 και να βρεθούν στο στάδιο Twickenham του Λονδίνου τον Ιούνιο.

Μιλώντας για το άλμπουμ, ο 61χρονος Martin, σχολίασε: «Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε αυτό το project νωρίς στην πανδημία και τα θέματά του ήταν άμεσα εμπνευσμένα από εκείνη την εποχή. Μετά το θάνατο του Fletch, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα ήθελε και αυτό δίνει πραγματικά στο έργο περισσότερο νόημα». 

 

Video Url

Ο 60χρονος Dave πρόσθεσε: «Ο Fletch θα του άρεσε πολύ αυτό το άλμπουμ. Ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας σύντομα και ανυπομονούμε να σας το παρουσιάσουμε ζωντανά στις συναυλίες  του επόμενου έτους». Η περιοδεία θα σηματοδοτήσει τις πρώτες τους εμφανίσεις μετά το  «Global Spirit Tour» του 2018 για την προώθηση του επιτυχημένου τους άλμπουμ, Spirit.