Εκτός Eurovision οι Public Image Ltd. του Johnny Rotten

Στην τέταρτη θέση ο πρώην frontman των Sex Pistols.

Οι Public Image Ltd. δεν θα εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στη φετινή Eurovision, μετά την ήττα τους στον προκριματικό γύρο που πραγματοποιήθηκε στο The Late Late Show της RTE την Παρασκευή. Το συγκρότημα τερμάτισε στην τέταρτη θέση.
Για την είσοδό τους, οι PiL ερμήνευσαν το "Hawaii", ένα νέο τραγούδι που περιγράφεται από τον frontman John Lydon ως "ένα ερωτικό γράμμα" προς τη σύζυγό του για σχεδόν πέντε δεκαετίες, τη Nora, η οποία έχει διαγνωσθεί με Αλτσχάιμερ.

Έξι φιναλίστ διαγωνίστηκαν για να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στη Eurovision κατά τη διάρκεια του επεισοδίου του The Late Late Show. Οι νικητές — Wild Youth — αποφασίστηκαν μετά από συνδυασμό ψήφων από το κοινό, μια εθνική κριτική επιτροπή και μια διεθνή κριτική επιτροπή.

 

 

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο απογοητευμένος είναι ο Lydon για την ήττα του. Σε μια συνέντευξη πριν από τον διαγωνισμό, χαρακτήρισε τη Eurovision ως «αηδιαστική», «ψεύτικη» και «απολύτως απαίσια». «Το όλο θέμα είναι αηδιαστικό για μένα. Είμαι τραγουδοποιός, παίζω ζωντανά και αυτά τα σόου μου φαίνονται τόσο τρομερά ψεύτικα», είπε ο Lydon. «Αλλά κοιτάξτε, δίνουμε την ευκαιρία να βγουν από αυτό το καλούπι».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της ερμηνείας των Public Image Ltd.