Rock & Roll Hall of Fame 2023. George Michael, Kate Bush, Missy Elliott και White Stripes ανάμεσα στους υποψήφιους

Copyright Instagram @georgemofficial @missymisdemeanorelliott Facebook @Kate Bush

Οι υποψηφιότητες για το Rock & Roll Hall of Fame του 2023 μόλις ανακοινώθηκαν και η λίστα περιλαμβάνει τους George Michael, Kate Bush, Missy Elliott, The White Stripes, Sheryl Crow, Iron Maiden, Joy Division/New Order, Cyndi Lauper, Willie Nelson, Rage Against the Machine, Soundgarden, The Spinners, A Tribe Called Quest και Warren Zevon. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Μάιο και η τελετή ένταξης θα γίνει το φθινόπωρο.

«Αυτή η καταπληκτική λίστα υποψηφίων αντικατοπτρίζει την διαφορετικότητα των καλλιτεχνών και τη μουσική που τιμά και γιορτάζει το Rock & Roll Hall of Fame», δήλωσε ο John Sykes, πρόεδρος του Rock & Roll Hall of Fame Foundation. «Αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους ήχους που επηρέασαν γενιές και αμέτρητους άλλους που ακολούθησαν τα βήματά τους».

Για να είναι επιλέξιμος για τη φετινή ψηφοφορία, το πρώτο σινγκλ ή άλμπουμ κάθε υποψηφίου έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει το 1998 ή νωρίτερα. Οκτώ από τους υποψηφίους (Sheryl Crow, Missy Elliott, Joy Division/New Order, Cyndi Lauper, George Michael, Willie Nelson, The White Stripes και Warren Zevon) μπαίνουν για πρώτη φορά στη λίστα. 

Το Rock & Roll Hall of Fame Foundation ανακοίνωσε σήμερα τους παρακάτω υποψηφίους για το 2023 Induction:

  • Kate Bush
  • Sheryl Crow
  • Missy Elliott
  • Iron Maiden
  • Joy Division/New Order
  • Cyndi Lauper
  • George Michael
  • Willie Nelson
  • Rage Against the Machine
  • Soundgarden
  • The Spinners
  • A Tribe Called Quest
  • The White Stripes
  • Warren Zevon

Αυτή είναι η πέμπτη υποψηφιότητα για τους Rage Against The Machine, η τέταρτη για την Kate Bush και τους The Spinners και η δεύτερη για τους Iron Maiden και τους A Tribe Called Quest.

Η ένταξη των Joy Division και New Order ως ένα συγκρότημα μπορεί να φαίνεται περίεργη καθώς τεχνικά είναι δύο διαφορετικές μπάντες. Αλλά οι New Order σχηματίστηκαν από τα τρία επιζώντα μέλη των Joy Division σχεδόν αμέσως μετά την αυτοκτονία του frontman Ian Curtis το 1980. Η μόνη διαφορά ήταν η προσθήκη του πληκτρά Gillian Gilbert λίγους μήνες αργότερα. Κάτι παρόμοιο συνέβη και το 2012, όταν το Hall of Fame πρότεινε τους Small Faces και τους Faces ως ένα γκρουπ, παρόλο που είχαν δύο διαφορετικούς τραγουδιστές και μάλλον διαφορετικούς ήχους. 

Το Hall of Fame είναι από τις λίγες ευκαιρίες όπου κάποιοι αποξενωμένοι μουσικοί του ίδιου συγκροτήματος αναγκάζονται να επιστρέψουν και να συναντηθούν μετά από χρόνια. Αυτό οδήγησε σε μερικές εκπληκτικές επανασυνδέσεις μετά από χρόνια αδράνειας για μπάντες όπως οι Cream, οι Led Zeppelin, οι Talking Heads, οι Police και οι Doors. Φέτος θα υπάρξει η ευκαιρία για τους New Order να εμφανιστούν με τον πρώην μπασίστα Peter Hook για πρώτη φορά από το 2006 και για τον Jack White και τη Meg White να παίξουν ξανά μαζί ως White Stripes για πρώτη φορά μετά το τελευταίο επεισόδιο του Late Night With Conan O’ Brien το 2009.

Είναι επίσης μια ευκαιρία για τα εναπομείναντα μέλη των A Tribe Called Quest και των Soundgarden να παίξουν ξανά μαζί. Οι Rage Against The Machine βρίσκονται σε διάλειμμα καθώς ο frontman Zack de la Rocha αναρρώνει από ένα σοβαρό ατύχημα στον αριστερό του αχίλλειο τένοντα που υπέστη κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας της περιοδείας επανασύνδεσης του γκρουπ το 2022, αλλά δεν είναι απίθανο να εμφανισθεί στην τελετή.

Οι φετινοί νικητές θα επιλεχτούν από μια ομάδα άνω των 1.000 καλλιτεχνών, ιστορικών και μελών της μουσικής βιομηχανίας που έχει τοποθετήσει το Hall of Fame ως ψηφοφόρους. 

Η τελευταία τελετή ένταξης στο Hall of Fame πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2022, στο Microsoft Theatre στο Λος Άντζελες. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πού θα διεξαχθεί φέτος.