Το νέο άλμπουμ των Jethro Tull έρχεται την άνοιξη του 2023

Copyright Instagram @jethrotull_

Οι Jethro Tull είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν το 23ο στούντιο άλμπουμ τους, «RökFlöte», το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου 2023 μέσω της InsideOutMusic. Μετά το «The Zealot Gene» του 2022, το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος εδώ και δύο δεκαετίες, ο Ian Anderson και το συγκρότημα του επιστρέφουν με ένα δίσκο 12 κομματιών που βασίζεται στους χαρακτήρες και τους ρόλους ορισμένων από τους βασικούς θεούς του παλιού σκανδιναβικού παγανισμού. Ταυτόχρονα εξερευνούν το rök flöte - το ροκ φλάουτο - σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος και ειδικά του ίδιου του Ian Anderson.

Το πρώτο σινγκλ, «Ginnungagap» (δημιουργία του Costin Chioreanu) εμπνέεται από τον θεό Ymir, ένα αρχέγονο ον, που γεννήθηκε από το δηλητήριο που έσταζε από τα παγωμένα ποτάμια που ονομάζονταν Élivágar και έζησε στο κενό του Ginnungagap.

Ο Ian εξηγεί τον τίτλο και το θέμα του άλμπουμ με περισσότερες λεπτομέρειες: «Ο τίτλος άλλαξε δύο τρεις φορές στην πορεία. Ξεκίνησα με την ιδέα ενός ορχηστρικού άλμπουμ για ροκ φλάουτο. Όταν παρουσιάστηκε το θεματικό υλικό του άλμπουμ, με τράβηξε ο όρος Ragnarök από τη σκανδιναβική μυθολογία – η δική τους εκδοχή τους για το τέλος του κόσμου παρόμοιο με τον Βιβλικό Αρμαγεδδών. Το σενάριο της «τελικής αναμέτρησης» είναι πανταχού παρόν και το βρίσκουμε στον Ινδουισμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ, για παράδειγμα. Το Ragnarök μεταφράζεται ως «πεπρωμένο των Θεών». Το rök σημαίνει πεπρωμένο, πορεία, κατεύθυνση. Με το umlaut, χάρη στη γερμανική προέλευση της Παλαιάς Νορβηγίας, το Flute έγινε Flöte».

Το «The Zealot Gene», που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2022, ήταν το 22ο στούντιο άλμπουμ των Jethro Tull παίρνοντας πολύ καλές κριτικές. Φτάνοντας στο #9 στα τσαρτ άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόρθωμα που το συγκρότημα δεν είχε φτάσει από το 1972, έκανε το ντεμπούτο του επίσης στο #4 στη Γερμανία, #3 στην Ελβετία, #5 στην Αυστρία, #8 στη Φινλανδία, καθώς και στο top 10 US Album Charts.

Με περισσότερα από 30 άλμπουμ στο ενεργητικό τους και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια συνολικά, οι Jethro Tull είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών με έναν κατάλογο που περιέχει κλασικά έργα που ακούγονται ακόμα και σήμερα. 

 

Video Url