Ο Paul McCartney παραλίγο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο όταν πήγε να φωτογραφηθεί έξω από τα Abbey Studios

Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο την θεωρία συνωμοσίας ότι ο «Paul είναι νεκρός εδώ και χρόνια».

Ο Sir Paul McCartney παραλίγο να παρασυρθεί από έναν ανυπόμονο οδηγό ενώ προσπαθούσε να αναπαραστήσει τη φωτογράφιση του εμβληματικού εξώφυλλου από το άλμπουμ των Beatles, Abbey Road έξω από το ομώνυμο στούντιο στο Λονδίνο.

Σε ένα απόσπασμα από το νέο ντοκιμαντέρ του Abbey Road, If These Walls Could Sing το οποίο κοινοποιήθηκε στο twitter, ο αστέρας των Beatles επιχείρησε να διασχίσει τη διάβαση πεζών έξω από το θρυλικό στούντιο ηχογράφησης του συγκροτήματος σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στην κλασική σύνθεση - αυτή τη φορά φορώντας παπούτσια. Ωστόσο, φαίνεται ότι στις πέντε δεκαετίες που μεσολάβησαν από τη λήψη της αρχικής φωτογραφίας, η υπομονή για τους πεζούς που ελπίζουν να αναδημιουργήσουν το διάσημο εξώφυλλο έχει μειωθεί σε σημείο που ακόμη και ο Sir Paul πρέπει να προσέχει πού πηγαίνει.

Ο 80χρονος καλλιτέχνης απάντησε στο παραλίγο ατύχημα με τη χαρακτηριστική του τσαχπινιά, πρώτα με ένα απότομο τίναγμα καθώς περνούσε το αυτοκίνητο πίσω του και στη συνέχεια προσποιούμενος ότι παραπατούσε καθώς χαμογέλασε στην κάμερα. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

 

Αν και τελικά μπόρεσε να διασχίσει τον δρόμο χωρίς τραυματισμό, το περιστατικό ήταν αρκετό για να φέρει στην επιφάνεια τον αστικό μύθο ότι ο Paul McCartney έχει πεθάνει το 1966 και έχει αντικατασταθεί από έναν σωσία του. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Paul σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από κάποιον ονόματι Billy Shears. Πάντως όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον μύθο, ο Paul απάντησε λέγοντας ότι «πολύ απλά δεν ασχοληθήκαμε».