Nick Cave : «Τα πράγματα άλλαξαν μετά τον θάνατο του πρώτου μου γιου»

Wikimedia Commons / Amelia Troubridge

Ο Nick Cave απαντά σε θαυμαστή που δηλώνει ότι του έλειψε η οργή και το μίσος του τραγουδιστή.

Εάν έχετε δώσει προσοχή στη δισκογραφία του Nick Cave, θα έχετε παρατηρήσει ότι το έργο του έχει απομακρυνθεί από την μακάβρια θεματολογία του τα τελευταία χρόνια. Στην προσωπική του σελίδα, The Red Hand Files, ο Nick Cave δείχνει απόλυτα φιλικός. Και όμως, αυτή η αλλαγή αναστάτωσε τουλάχιστον έναν θαυμαστή του, ο οποίος του έστειλε μήνυμα ρωτώντας τον για ποιο λόγο συμπεριφέρεται τώρα σαν «χίπης από το Hallmark». Ακόμη και όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη διαδικτυακή αρνητικότητα, ο Nick Cave μπορεί και δίνει μια στοχαστική και βαθιά συναισθηματική απάντηση.

Το πιο πρόσφατο post στην σελίδα του είναι μια απάντηση σε κάποιον/κάποια με το όνομα Ermine και η κάπως οργισμένη ερώτηση ήταν η εξής: «Πότε έγινες χίπης από το Hallmark; Χαρά, αγάπη, ειρήνη. Θα κάνω εμετό! Πού είναι η οργή, ο θυμός, το μίσος; Το να διαβάζεις για τέτοια πράγματα τον τελευταίο καιρό είναι σαν να ακούς ένα γέρο ιερέα να κάνει κήρυγμα στη λειτουργία της Κυριακής». Ο Cave απάντησε ότι στην πραγματικότητα έχει αλλάξει και ότι η αλλαγή ήταν αποτέλεσμα μιας συντριπτικής απώλειας.

«Τα πράγματα άλλαξαν μετά τον θάνατο του πρώτου μου γιου. Εγώ άλλαξα. Καλώς ή κακώς, η οργή για την οποία μιλάς έχασε τη γοητεία της και, ναι, ίσως έγινα χίπης από το  Hallmark. Το μίσος έπαψε να έχει ενδιαφέρον. Αυτά τα συναισθήματα ήταν σαν το δέρμα που πέταξα. Ήταν το δικό μου είδος εμετού…. Ένιωσα μια ξαφνική, επείγουσα ανάγκη, να απλώσω το χέρι μου με κάποιο τρόπο για να βοηθήσω αυτόν τον τρομερό, όμορφο κόσμο, αντί απλώς να τον βρίζω και να τον κρίνω».

Ο Nick Cave έχασε δύο γιους, τον 15χρονο Arthur το 2015 και τον 31χρονο Jethro πέρυσι. Η πλήρης απάντηση του Cave αξίζει να διαβαστεί και μπορείτε να το κάνετε εδώ.