5000% αύξηση στα streaming του Long Long Time της Linda Ronstadt λόγω του Last Of Us

Το «Long Long Time» της Linda Ronstadt ανέβηκε στα τσαρτ Streaming μετά το χθεσινό επεισόδιο της σειράς του HBO «The Last of Us».

Μετά την προβολή του επεισοδίου, το τραγούδι της δεκαετίας του 1970 είδε τους αριθμούς ροής να αυξάνονται κατά 4900% σύμφωνα με το Spotify.

Το "Long, Long Time" εμφανίστηκε  σε σκηνές με τους επιζώντες Bill (Nick Offerman) και Frank (Murray Bartlett), καθώς και αργότερα σε σκηνές με τον Joel (Pedro Pascal) και την Ellie (Bella Ramsey).

Με τον Bill και τον Frank, το τραγούδι είναι καθοριστικό για τη σχέση τους. Στη σκηνή, ο Frank κάθεται σε ένα πιάνο και ανακαλύπτει ένα βιβλίο τραγουδιών της Linda Ronstadt. Ο Φρανκ κάθεται στο πιάνο και βρίσκει ένα βιβλίο με τα τραγούδια της ήδη εκεί. Αρχίζει να παίζει πριν έρθει ο Bill για να αναλάβει και να τραγουδήσει τις πρώτες λίγες γραμμές του τραγουδιού, «Love will ade, take things in stride. 

 

Η επιλογή του τραγουδιού έγινε από τον εκτελεστικό παραγωγό και σκηνοθέτη Craig Mazin, αλλά αφού το πρότεινε ο φίλος του Seth Rudetsky. Ο Mazin έψαχνε για ένα τραγούδι για να συνδεθούν οι δύο χαρακτήρες.

Μιλώντας ο Mazin είπε: «Ήξερα ότι το τραγούδι έπρεπε να χτυπήσει ορισμένα πράγματα σχετικά με τη λαχτάρα και τον πόνο και την ατελείωτα ανεκπλήρωτη αγάπη», είπε. «Δεν μπορούσα να βρω το σωστό τραγούδι για τη ζωή μου. Προσπαθούσα και προσπαθούσα, και μετά έστειλα μήνυμα στον φίλο μου Seth Rudetsky, ο οποίος είναι ο οικοδεσπότης του Sirius XM στο Μπρόντγουεϊ και γνώστης. Του είπα: «Εδώ είναι όλα τα πράγματα που χρειάζομαι» και δύο δευτερόλεπτα αργότερα: «Λίντα Ρόνσταντ, «Long Long Time». Αυτό είναι!"

Γραμμένο από τον Gary White, το τραγούδι εμφανίζεται στο άλμπουμ «Silk Purse» της Ronstadt. Το σινγκλ πέρασε 12 εβδομάδες στο Billboard Hot 100 chart, και έφτασε στο Νο. 25. Το 1971, η Ronstadt κέρδισε μια υποψηφιότητα για Grammy για την Καλύτερη Σύγχρονη Γυναικεία Φωνητική Ερμηνεία.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url