Μια συνεργασία μεταξύ του Jeff Beck και του Paul McCartney ανακαλύφθηκε μετά από τριάντα χρόνια

Wikimedia Commons / Egghead06 & Raphael Pour-Hashemi

Ένα χαμένο τραγούδι που γράφτηκε από τον Jeff Beck και τον Paul McCartney ανακαλύφθηκε στο αρχείο του πρώην μέλους των Beatles. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε το 1994 και έχει έναν περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Το κομμάτι Why Are They Cutting Down the Rainforest? ηχογραφήθηκε το 1994 και περιλαμβάνει ένα προφορικό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος που ηχογραφήθηκε από τον Beck, το οποίο ξεκινάει με τον ίδιο να αναρωτιέται: «Γιατί κόβουν το τροπικό δάσος;» Το μήνυμα χρησιμοποιήθηκε αργότερα σε μια αμερικανική ραδιοφωνική σειρά 13 επεισοδίων που παρουσιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον Paul και ονομάζεται «Oobu Joobu». Το σόου περιλάμβανε πρόβες, επιδείξεις, ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, συνομιλίες και εμφανίσεις πολλών φίλων του McCartney, καθώς και συζητήσεις για θέματα που θεωρούσε ότι ήταν σημαντικά, όπως η χορτοφαγία.

Ο McCartney συνέχισε ιδρύοντας το Meat-Free Mondays μαζί με τις κόρες του Mary και Stella το 2009, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να σκεφτούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του φαγητού τους.

Ο Jeff Beck πέθανε στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 78 ετών αφού προσβλήθηκε ξαφνικά από βακτηριακή μηνιγγίτιδα κάτι που έκανε τον McCartney να αναπολήσει τον χρόνο που μοιράστηκαν στο στούντιο πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια. Αυτό οδήγησε την ομάδα του Paul να ανακαλύψει το χαμένο κομμάτι που δεν είχε ακούσει μέχρι τότε.

«Με το θλιβερό θάνατο του Jeff Beck – ενός καλού μου φίλου και ενός σπουδαίου, σπουδαίου κιθαρίστα – μου θύμισε την εποχή που συνεργαζόμασταν πριν από πολλά χρόνια σε μια εκστρατεία για τη χορτοφαγία», δήλωσε ο McCartney μέσω ενός δελτίου τύπου. 

 

Video Url