Ο Mick Jagger έδωσε στους Duran Duran την καλύτερη συμβουλή, σύμφωνα με τον Nick Rhodes

Wikimedia Commons / Brian Aris Capitol Records

Ο Nick Rhodes, μέλος των Duran Duran, μοιράστηκε την «καλύτερη» συμβουλή που έλαβε ποτέ από συνάδελφό του μουσικό και αυτός ήταν ο μοναδικός Mick Jagger.

Ο Andy Cohen, γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής, έχει τον τρόπο του ώστε να κάνει τους celebrities να μιλήσουν. Σε ένα επεισόδιο του Watch What Happens Live with Andy Cohen, ο Cohen ρώτησε τον Rhodes, «Ποια ήταν η καλύτερη συμβουλή που έλαβες από έναν συνάδελφό σου;». Χωρίς δισταγμό, o  Rhodes απάντησε, «Μείνετε ενωμένοι». Ο Cohen εντυπωσιάστηκε που ο Rhodes και οι υπόλοιποι Duran Duran κατάφεραν να ακολουθήσουν τη συμβουλή. «Λοιπόν, η συμβουλή ήταν από τον Mick Jagger, οπότε δεν είχα επιλογή», συμπλήρωσε ο Andy.

Όλα ξεκίνησαν το 1978 στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από τον βασικό κακό της κάλτ ταινίας επιστημονικής φαντασίας, Barbarella του 1968. Μετά από κάποιους πειραματισμούς, δοκιμές και λάθη, οι Le Bon, John Taylor, Roger Taylor, Andy Taylor και Rhodes ήταν τα ονόματα και τα πρόσωπα πίσω από τους Duran Duran.

Οι Duran Duran δεν περίμεναν την επιτυχία να έρθει σε αυτούς. Πήραν τις κασέτες με τα demo τους  στον Paul και τον Michael Berrow, τους ιδιοκτήτες ενός τοπικού κλαμπ με το όνομα Rum Runner. Οι αδερφοί Berrow, οι οποίοι αργότερα θα συνέχιζαν να μανατζάρουν τους Duran Duran, επέτρεψαν  στο συγκρότημα να χρησιμοποιήσει τον χώρο τους για πρόβες και ηχογραφήσεις.

Το "Planet Earth", το πρώτο σινγκλ του συγκροτήματος, σίγουρα έβαλε τους Duran Duran στον χάρτη, αλλά ήταν μόνο η αρχή όλων όσων επρόκειτο να ακολουθήσουν. 45 χρόνια μετά, οι Duran Duran είναι ακόμα μαζί και εξακολουθούν να παράγουν επιτυχίες.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, το θρυλικό συγκρότημα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του New Year's Rockin' Eve With Ryan Seacrest του Dick Clark. Πρόσφατα εντάθηκαν στο Rock & Roll Hall of Fame και το συγκρότημα συνεχίζει να παραμένει επιτυχημένο και ενωμένο μέχρι σήμερα ακoλουθώντας κατά γράμμα την συμβουλή του Mick Jagger.

 

Video Url