Οι Gorillaz μαζί με τον Adeleye Omotayo μοιράζονται το νέο σινγκλ «Silent Running»

Copyright Instagram @gorillaz

Ερχόμενοι από μια παγκόσμια περιοδεία με πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές σε 24 χώρες, οι Gorillaz ξεκινούν το 2023 με την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου κομματιού Silent Running ft. Adeleye Omotayo.

Το Silent Running περιλαμβάνεται στο επερχόμενο νέο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Cracker Island και είναι το πρώτο κομμάτι που ολοκλήρωσαν οι Gorillaz μαζί με τον οκτώ φορές βραβευμένο με Grammy μουσικό παραγωγό, Greg Kurstin στο στούντιο του στο Λος Άντζελες πέρυσι. Εκείνες οι πρώτες συνεδρίες έχτισαν έναν υποβλητικό ήχο με την βοήθεια synths και με επιρροές από την δεκαετία του 80.

 

 

Το Silent Running φιλοξενεί τον τραγουδιστή και μακροχρόνιο συνεργάτη των Gorillaz, Adeleye Omotayo και όπως περιγράφει ο Damon Albarn, το κομμάτι μιλάει για «αυτή τη υπνωτιστική ονειρική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, όταν απλώς ακολουθείς κάποιον ειρμό σκέψης».

Ο frontman των Gorillaz πρόσθεσε: «Μερικές φορές χάνομαι για τα καλά και καταλήγω σε λάθος μέρος, αλλά μετά αποδεικνύεται ότι εκεί έπρεπε να πάω ούτως ή άλλως». Το μουσικό βίντεο για το Silent Running, σε σκηνοθεσία του συνδημιουργού των Gorillaz, Jamie Hewlett και του υποψήφιου για Emmy σκηνοθέτη των Nexus Studios, Fx Goby, θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ για την ώρα μπορείτε να δείτε ένα πρώτο trailer.

 

Video Url

 

Οι Gorillaz θα επιστρέψουν στη Βόρεια Αμερική αυτή την άνοιξη, με μια πλήρη ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος - με καλεσμένους έκπληξη - στο Coachella την Παρασκευή 14 και την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023.

Το Cracker Island θα είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ του virtual συγκροτήματος, μια συλλογή 10 νέων κομματιών που περιλαμβάνουν συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Stevie Nicks, Adeleye Omotayo, Thundercat, Tame Impala, Bad Bunny and Bootie Brown και Beck. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου από την Parlophone.

 

Video Url