"Lavender Haze"-Taylor Swift

Η Taylor Swift μοιράστηκε το μουσικό βίντεο για το "Lavender Haze", ένα κομμάτι από το τελευταίο της άλμπουμ Midnights.

Γράφτηκε από τους Swift, Jack Antonoff , Jahaan Sweet , Sounwave , Zoë Kravitz και Sam Dew , και παρήχθη από τους πρώτους τέσσερις εκτός από τον Braxton Cook . Σύμφωνα με τον Swift, ο τίτλος ήταν μια κοινή φράση στη δεκαετία του 1950 που αναφερόταν στην κατάσταση του να είσαι ερωτευμένος.

Ένα synth-pop και R&B κομμάτι με στοιχεία hip house και disco , το "Lavender Haze" αποτελείται από αρθρωτά συνθεσάιζερ , σβησμένους ρυθμούς synth ντραμς και φωνητικά falsetto στο ρεφρέν . Οι στίχοι του εμπνεύστηκαν από το διαδικτυακό και ταμπλόιντ έλεγχο γύρω από τη σχέση της Swift και του φίλου της Joe Alwyn . Μετά την κυκλοφορία του Midnights , το "Lavender Haze" βρέθηκε στο νούμερο δύο στο αμερικανικό Billboard Hot 100 και έφτασε στο top-10 σε 15 άλλες χώρες. Έλαβε πιστοποιήσεις στην Αυστραλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Republic Records κυκλοφόρησε το τραγούδι στο σύγχρονο επιτυχημένο ραδιόφωνο των ΗΠΑ ως το δεύτερο σινγκλ του άλμπουμ στις 29 Νοεμβρίου 2022.

Το μουσικό βίντεο του "Lavender Haze", σε σενάριο και σκηνοθεσία της Swift, κυκλοφόρησε στις 27 Ιανουαρίου 2023. Ενσωματώνει οπτικά ψυχεδελικά και σουρεαλιστικά στοιχεία και παρουσιάζει το Δομινικανοαμερικανό μοντέλο και τρανς ακτιβίστρια Laith Ashley ως το ερωτικό ενδιαφέρον της Swift.

Video Url