Ο Paul McCartney ήταν ο τελευταίος από τους Beatles που πήρε LSD διότι φοβόταν ότι θα τον άλλαζε

Copyright Instagram @thebeatles

Ο Paul McCartney ήταν ο τελευταίος από τους Beatles που πήρε LSD. Φοβόταν ότι το παραισθησιογόνο θα τον άλλαζε με κάποιο τρόπο. Όταν τελικά το πήρε, ο Paul συνειδητοποίησε ότι είχε δίκιο.

Στην βιογραφία του, The Lyrics: 1956 to the Present, ο Paul εξήγησε ότι ήταν ο τελευταίος που πήρε LSD. Παρά το γεγονός ότι φοβόταν ότι θα άλλαζε τις εσωτερικές λειτουργίες του μυαλού του, ο Paul υποχώρησε και πήρε το ψυχότροπο υπό την πίεση των υπόλοιπων Σκαθαριών.

«Ο John και ο George με προέτρεψαν να το κάνω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς», έγραψε ο Paul. «Ήμουν πολύ απρόθυμος γιατί στην πραγματικότητα είμαι πολύ συντηρητικός και είχα ακούσει ότι αν έπαιρνες LSD, δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο. Δεν ήμουν σίγουρος ότι το ήθελα. Δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν τόσο φοβερή ιδέα. Στο τέλος ενέδωσα και πήρα LSD ένα βράδυ με τον John».

«Ήμουν αρκετά τυχερός, καθώς τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ άσχημα. Φυσικά, ήμουν αρκετά τρομοκρατημένος. Το πραγματικά άσχημο στοιχείο ήταν ότι όταν θέλεις να σταματήσει, αυτό δεν σταματάει.  Άρα θα πρέπει να πας για ύπνο βλέποντας πράγματα».

Την εποχή που ο Paul πήρε για πρώτη φορά LSD, είπε ότι άρχισε να βλέπει μια μικρή μπλε τρύπα κάθε φορά που έκλεινε τα μάτια του. «Ένοιωθα σαν κάτι να χρειαζόταν μπάλωμα», έγραψε ο Paul. «Πάντα είχα την αίσθηση ότι αν μπορούσα να πλησιάσω και να κοιτάξω μέσα από αυτήν την τρύπα, θα έβρισκα την απάντηση».

Είπε ότι το φαινόμενο ενέπνευσε το Fixing a Hole των Beatles. «Αυτό το απολύτως φυσικό φαινόμενο – κάτι που πρωτοεμφανίστηκε αφού πήρα LSD», έγραψε ο Paul. «Το βλέπω ακόμα περιστασιακά και ξέρω ακριβώς τι είναι. Ξέρω ακριβώς τι μέγεθος είναι».

Τελικά, η χρήση ναρκωτικών για τους Beatles έγινε αφόρητη. Ο Paul ένιωθε καταπιεσμένος. «Μπαίναμε σε μια περίοδο από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του '60 όταν παίρναμε LSD, ξενυχτούσαμε και μετά ευχόμασταν να ξεθυμάνει, ανακαλύπτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί», έγραψε ο Paul.

«Ξέρετε, ξεκινήσαμε την καριέρα μας καπνίζοντας χόρτο και απλώς καθόμασταν και γελούσαμε. Ήταν τόσο διασκεδαστικό. Μας άρεσε πολύ και ήταν υπέροχο και το χειρότερο που θα συνέβαινε ήταν να αποκοιμηθείς και όλα ήταν εντάξει. Όταν μπήκαμε σε πιο σοβαρές ουσίες, τότε έπρεπε να τις πάρουμε και δεν υπήρχε αυτή η ελαφριά ανακούφιση. Είχε καταντήσει καταπιεστικό».

Τελικά, το συγκρότημα σταμάτησε να χρησιμοποιεί LSD. Ο George Harrison είπε ότι άνοιξε το μυαλό του στη συνείδηση του Θεού. Ωστόσο, σταμάτησε να το παίρνει αφού είδε με τί έμοιαζε στο μικροσκόπιο. Τελικά, οι Beatles συνειδητοποίησαν ότι το LSD δεν ήταν ένα ναρκωτικό θαύμα.

 

Video Url