Ο Justin Bieber πουλά τα δικαιώματα της μουσικής του για 200 εκατομμύρια δολάρια

Copyright instagram @justinbieber

Το ποπ είδωλο Justin Bieber πούλησε όλα τα δικαιώματα του μουσικού του καταλόγου στην εταιρία Hipgnosis Songs Capital που υποστηρίζεται από την Blackstone για 200 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη - σηματοδοτώντας την πιο πρόσφατη κολοσσιαία αγοραπωλησία στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Η πώληση φημολογούνταν εδώ και εβδομάδες, τοποθετώντας τον 28χρονο Justin Bieber στην λίστα με του καλλιτέχνες που έχουν πουλήσει την μουσική τους.
Η Hipgnosis δεν αποκάλυψε δημόσια τους όρους της συμφωνίας, αλλά σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η αξία της ήταν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Μερικοί σχετικά νέοι σύγχρονοι αστέρες, όπως ο Justin Bieber και η Shakira, έχουν πουλήσει μεγάλα κομμάτια από την δουλειά τους. Και οι δύο celebrities έκλεισαν συμφωνίες με την Hipgnosis - αλλά η φρενίτιδα των πωλήσεων έχει απογειωθεί κυρίως με θρυλικούς καλλιτέχνες όπως ο Bob Dylan και ο Bruce Springsteen. Συγκεκριμένα, ο κατάλογος του Springsteen πήγε στη Sony για μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα εξωπραγματικά ποσά θεωρούνται ασφαλή στοιχήματα τόσο για τους παλαιότερους καλλιτέχνες που τακτοποιούν τα οικονομικά τους, όσο και για τους επενδυτές που μπορούν να υπολογίζουν σε σταθερές αποδόσεις από μουσική δοκιμασμένη στο χρόνο.

Οι νεότεροι κατάλογοι θεωρούνται πιο ριψοκίνδυνοι, αλλά ο Bieber είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και τώρα η Hipgnosis κατέχει το μερίδιό του, το οποίο περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 21ου αιώνα, όπως των Baby, Sorry και Love Yourself.
Η Hipgnosis Songs Capital είναι μια συνεργασία του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Blackstone και της βρετανικής Hipgnosis Song Management.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Hipgnosis έχει αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα για πάνω από 290 τραγούδια του Justin Bieber, δηλαδή όλη η μουσική που κυκλοφόρησε πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Αφού ο Καναδός τραγουδιστής έκανε τα πρώτα του βήματα στο YouTube ως έφηβος, ο Bieber εκτοξεύτηκε στα ύψη και έγινε παγκοσμίως γνωστός, πουλώντας περισσότερους από 150 εκατομμύρια δίσκους. Έχει καταγράψει οκτώ Νούμερο Ένα άλμπουμ στη λίστα των κορυφαίων άλμπουμ του Billboard και έχει 82 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify, όπου τα τραγούδια του έχουν μεταδοθεί πάνω από 32 δισεκατομμύρια φορές.

 

Video Url