Οι Motörhead επιδεικνύουν την ευαίσθητη πλευρά τους στο νέο ακυκλοφόρητο single Greedy Bastards

Wikimedia Commons / Mark Marek

Ο Lemmy και η παρέα του έβαλαν στο στόχαστρο τους διεφθαρμένους πολιτικούς με το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Motörhead, Greedy Bastards.

Το Ace Of Spades μπορεί να είναι το πιο εμβληματικό τραγούδι των Motörhead, αλλά η οργή και η εκρηκτικότητα του δεν είναι σε καμία περίπτωση τα μόνα χαρακτηριστικά που είχε το θρυλικό συγκρότημα από το Λονδίνο. Το νέο σινγκλ Greedy Bastards που δεν είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως δείχνει τη συχνά παραμελημένη bluesy και ευαίσθητη πλευρά του συγκροτήματος που αναδύονταν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Το δεύτερο σινγκλ από την επερχόμενη special έκδοση Seriously Bad Magic, ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του 22ου και τελευταίου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Bad Magic, που κυκλοφόρησε το 2015.

Ενώ μουσικά μας παρουσιάζει μια πιο μελωδική και μελαγχολική πλευρά των Motörhead, οι στίχοι εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από αγανάκτηση και να στάζουν δηλητήριο προς όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Παρόμοιοι στίχοι μπορούν να βρεθούν σε όλη τη δισκογραφία του συγκροτήματος από το Just 'Cos You Got The Power μέχρι το Take The Blame και Eat the Rich.

Το σινγκλ ξεκινά με έναν μονόλογο από τον Lemmy: «Δεν έχεις δει ποτέ έναν πολιτικό που κράτησε την υπόσχεσή του. Δεν έχεις δει ποτέ έναν πολιτικό που δεν είναι ψεύτης. Ούτε καν τους "πράσινους". Είναι όλα μα***κιες. Θέλουν να κάνεις αυτό που λένε γιατί ο λόγος τους είναι καλύτερος από των άλλων. Δεν είναι».

Το Bad Magic κυκλοφόρησε στις 28 Αυγούστου 2015 και έγινε το κύκνειο άσμα των Motörhead με τον θάνατο του ιδρυτή του συγκροτήματος και εμβληματικού frontman Lemmy τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Το 2015 σηματοδότησε επίσης την 40η επέτειο της μπάντας. Η τελευταία τους χρονιά γιορτάστηκε όπως ήταν οι προηγούμενες τέσσερις δεκαετίες: με ένα εντατικό πρόγραμμα περιοδειών που είδε το συγκρότημα να παίζει σε όλο τον κόσμο. Οι τελευταίες συναυλίες του συγκροτήματος στην πατρίδα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενήθηκαν στο Glastonbury και στην Κορνουάλη. 

Η επερχόμενη special έκδοση του Seriously Bad Magic περιλαμβάνει κομμάτια των Motörhead που δεν είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, μια ζωντανή εμφάνιση από το συγκρότημα στο Mt. Fuji Festival το 2015 και μια συνέντευξη με τον Lemmy από τον ειδικό των Motörhead, Robert Kiewik. Το Seriously Bad Magic αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Video Url