Ορχηστρικός δίσκος Mythologies από τον Thomas Bangalter των Daft Punk σε ύφος κλασικής

Για 28 χρόνια, ο Γάλλος παραγωγός Thomas Bangalter ήταν το μισό των Daft Punk. Οι Daft Punk, η ομάδα του Guy-Manuel de Homem-Christo, ξεκίνησε ως ένα underground house project και έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς και με επιρροή σε όλο τον κόσμο. Πήγαν στην κορυφή των charts. Κέρδισαν Grammy. Σκόραραν ένα χολιγουντιανό blockbuster. Πούλησαν εκατομμύρια δίσκους και έκαναν συναρπαστικά σόου στα γήπεδα. Πέρυσι, οι Daft Punk ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους - μια συγκλονιστική στιγμή, αφού το ντουέτο δεν είχε κυκλοφορήσει καθόλου μουσική εδώ και πέντε χρόνια. Αλλά τώρα που οι Daft Punk δεν υπάρχουν πια, ο Thomas Bangalter ανακοίνωσε το πρώτο του σόλο LP. Ονομάζεται Mythologies και θα κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη.

Το Mythologies είναι ένα ορχηστρικό έργο και η χορογράφος Angelin Preljocaj το παρήγγειλε για ένα μπαλέτο που έκανε πρεμιέρα πέρυσι. Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα μουσική από το άλμπουμ, αλλά ο δίσκος καταγράφει τις σκέψεις του Bangalter για το μπαλέτο και διαρκεί 90 λεπτά. Ένα δελτίο τύπου υποστηρίζει ότι αυτό δεν θα είναι καθόλου ηλεκτρονική μουσική: «Αυτή η παρτιτούρα δεν βασίζεται στους πόρους της ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά αντίθετα περιλαμβάνει τη μεγάλης κλίμακας παραδοσιακή δύναμη μιας συμφωνίας και, ως εκ τούτου, αγκαλιάζει την ιστορία της ορχηστρικής μουσικής μπαλέτου σε μια χειρονομία που είναι τόσο προσωπική όσο και συνεργατική».

Μπορείτε να ακούσετε μερικά λεπτά από τη δουλειά του Bangalter σε ένα teaser για το μπαλέτο, και σίγουρα ακούγεται σαν κλασική μουσική, όχι σαν Daft Punk.

Video Url