Τέλος εποχής για τους Run-DMC. Ακολουθεί ντοκιμαντέρ στο Netflix

Wikimedia Commons / Jeff Pinilla

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Run-DMC μπορούν ενωθούν ξανά είναι αν οι Beatles ενωθούν ξανά», είπε ο McDaniels. 

Κάνε στην άκρη Elton John. Προφανώς, δεν είσαι ο μόνος που θέλεις να αποχωρήσεις από τη μουσική βιομηχανία με ένα αποχαιρετιστήριο ντοκιμαντέρ. Το θρυλικό συγκρότημα Run-DMC θέλει επίσης να κρεμάσει τα διάσημα Adidas Superstars του και να κλείσει μια επιτυχημένη καριέρα δεκαετιών. Τα νέα έρχονται λίγους μήνες μετά την 20ή επέτειο της τραγικής δολοφονίας του DJ, Master Jay.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Rock The Bells, οι MCs, Darryl “DMC” McDaniels και Joseph “Rev Run” Simmons μίλησαν για την απόσυρση του γκρουπ και τα επόμενα βήματά τους. Ο McDaniels είπε στο ρεπορτάζ, «Οι άνθρωποι πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Ο Dave Grohl εξακολουθεί να τρέχει προσπαθώντας να γίνει Nirvana; Ο Sting εξακολουθεί να τρέχει προσπαθώντας να γίνει Police; Τρέχουν ο Paul και ο Ringo προσπαθώντας ακόμη να γίνουν οι Beatles; Υπάρχει αρκετή ζωή και για τους δυο μας. Δεν μπορούμε να είμαστε οι Run-DMC χωρίς τον Jay».

Αν και το γκρουπ έχει διαχειριστεί με επιτυχία τις εμφανίσεις, τις συναυλίες και τις ευκαιρίες συνεργασίας του ως ντουέτο, ο πυρήνας του ήταν σίγουρα ο DJ τους, Jam Master Jay. Αλλά, τώρα το ζευγάρι σκοπεύει να αποσυρθεί με ένα τελευταίο σόου.

Ο McDaniels μίλησε για τα σχέδια τους λέγοντας: «Η τελευταία παράσταση που θα κάνουμε ποτέ θα είναι στο Madison Square Garden τον Απρίλιο. Θα είναι το τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε αυτή τη περίοδο. Διότι ήρθε η ώρα για να ακολουθήσει ο καθένας μας τον δικό του δρόμο. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Η παράσταση θα είναι σαν το The Last Waltz από τους The Band».

Οι θαυμαστές του rap ντουέτου μπορούν να περιμένουν μια μεγάλη λίστα με καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων των Ice-T και των Wu-Tang Clan. Σύμφωνα με το γκρουπ, όσοι δεν μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά την συναυλία, θα μπορούν να την δουν μέσω του Netflix ως ντοκιμαντέρ με θέμα την πορεία τους στον χώρο του hip-hop.

Video Url

 

Η επίσημη ημερομηνία της συναυλίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.