Έλλειψη πειθαρχίας και αργοπορία ήταν οι λόγοι που ο Jimi Hendrix απολύονταν στην αρχή της καριέρας του

Ο Jimi Hendrix είναι σήμερα ένας θρύλος  της ροκ, αλλά στις πρώτες μέρες της μουσικής του καριέρας ήταν περισσότερο μπελάς για τους συμπαίκτες του από οτιδήποτε άλλο. Ο κιθαρίστας είχε την τάση να αναστατώνει τα μέλη διαφόρων συγκροτημάτων στα οποία έπαιζε με την απρόσεκτη συμπεριφορά του και ενώ ταυτόχρονα αγνοούσε τα καθήκοντα που είχε. Η συμπεριφορά του Jimi Hendrix είχε ως αποτέλεσμα  να τον διώξουν από τις μπάντες που συμμετείχε.

Ο Jimi Hendrix έπαιζε δεύτερη κιθάρα για αρκετούς δημοφιλείς καλλιτέχνες στις αρχές της δεκαετίας του 1960, από τον Little Richard και τον Ray Charles μέχρι τον Ike  και την Tina Turner και τους The Isley Brothers. Σύντομα άρχισε να παίζει σε δικά του συγκροτήματα.  Ως νεαρός κιθαρίστας συμμετείχε στους The Velvetones, τους The Kasuals και τους King Kasuals.

Το βιβλίο του 2020 του Philip Norman, Wild Thing: The Short, Spellbinding Life of Jimi Hendrix εξερευνά τη ζωή του Jimi Hendrix από την παιδική του ηλικία στο Seattle μέχρι να γίνει ένας από τους πιο σεβαστούς μουσικούς της ροκ πριν από το θάνατό του το 1970. Αν και ο Jimi Hendrix άρεζε να παίζει κιθάρα, συχνά του έλειπε η αφοσίωση, ειδικά στις πρόβες και έτσι βρέθηκε να απολύεται από πολλά γκρουπ.

 «Αν δεν απολύονταν επειδή έκλεβε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στη σκηνή, θα ήταν η μόνιμη καθυστέρηση του όταν το συγκρότημα έπρεπε να αναχωρήσει για κάποια συναυλία με λεωφορείο. Ορισμένοι headliners επέβαλαν πρόστιμο στους μουσικούς τους για έλλειψη πειθαρχίας. 10 δολάρια για έλλειψη συνέπειας, 5 δολάρια για βρώμικα παπούτσια και ούτω καθεξής. Πολλές φορές, τα πρόστιμα του Jimmy ήταν περισσότερα από τον μισθό μιας ολόκληρης εβδομάδας», έγραψε ο Norman.

«Ο Curtis Mayfield τον έδιωξε επειδή κατέστρεψε κατά λάθος έναν ενισχυτή», συνέχισε. «Σε μια περιοδεία με τον Bobby Womack, η συμπεριφορά του ήταν τόσο εκνευριστική που ο αδερφός του road manager του Womack πέταξε την κιθάρα του από το παράθυρο του λεωφορείου ενώ κοιμόταν. Κατά την διάρκεια μιας περιοδείας με τον Solomon Burke, ο Burke τον αντάλλαξε, δίνοντάς τον στον Otis Redding με αντάλλαγμα δύο άλλους μουσικούς σαν να ήταν ένας σύγχρονος σκλάβος. Μερικές εβδομάδες αργότερα, εμφανίσθηκαν και άλλα προβλήματα με το υπερβολικά φανταχτερό παίξιμό του και ο Redding κυριολεκτικά τον παράτησε στην μέση του δρόμου».

 «Έχω ακόμα την κιθάρα και τον ενισχυτή μου και όσο τα έχω, κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει», έγραψε ο Jimmy Hendrix στον πατέρα του. «Θα συνεχίσω να παλεύω μέχρι να γίνουν τα πράγματα όπως θα πρέπει να συμβούν για μένα».
Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, ο Jimi Hendrix είχε αποκτήσει αρκετή εμπειρία παίζοντας ως κιθαρίστας σε μπάντες άλλων καθώς και δημιουργώντας τη δική του και ήταν έτοιμος να γίνει διάσημος. Μαζί με τον Noel Redding και τον Mitch Mitchell, ο Hendrix δημιούργησε το δικό του συγκρότημα, The Jimi Hendrix Experience.

Οι Jimi Hendrix Experienced κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια. Τα Are You Experienced και Axis: Bold as Love κυκλοφόρησαν το 1967, ενώ το τελευταίο τους άλμπουμ Electric Ladyland κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Το γκρουπ διάλυθηκε το 1969 και ο Jimi Hendrix πέθανε το 1970 σε ηλικία 27 ετών.

Video Url

 
 
-->