Τσατισμένοι οι Queen με τους fans τους. Έγραψαν το We Will Rock You επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς

Wikimedia Commons / Carl Lender

«Ίσως αντί να το πολεμάμε, θα πρέπει να το ενθαρρύνουμε»

Ο Brian May εξήγησε πώς οι Queen κάποτε «τσατίστηκαν» με τους θαυμαστές τους, οι οποίοι τραγουδούσαν μαζί στις ζωντανές εμφανίσεις τους και προφανώς ενοχλούσαν το συγκρότημα. Το αποτέλεσμα ήταν να γράψουν το We Will Rock You μόνο όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν  αλλιώς.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Brian May μίλησε για τον αρχικό εκνευρισμό της μπάντας εξαιτίας των θαυμαστών τους που είχαν την «κακή συνήθεια» να τραγουδούν στις ζωντανές εμφανίσεις τους και εξήγησε πώς τελικά αυτό κατέληξε σε ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια τους.

«Είχαμε πολλούς θαυμαστές, αλλά είχαμε αυτό το πράγμα όπου οι άνθρωποι επέμεναν να τραγουδούν μαζί με τα τραγούδια μας. Και νομίζω ότι ήμασταν αρκετά εκνευρισμένοι από αυτό», δήλωσε ο κιθαρίστας των Queen στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Total Guitar.

«Προσπαθήσαμε να τους μιλήσουμε και να τους κάνουμε να σταματήσουν,  αλλά ήταν ασταμάτητοι… Τραγούδησαν κάθε λέξη σε κάθε τραγούδι», πρόσθεσε. «Όταν έπαιζαν οι Led Zeppelin, το κοινό από κάτω άκουγε. Χτυπούσαν τα κεφάλια τους και άκουγαν. Και σκέφτηκα για τις δικές μας συναυλίες: γιατί δεν ακούτε αντί να τραγουδάτε».

Μόνο αφού το συγκρότημα συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσαν να εμποδίσουν τους θαυμαστές να τραγουδάν μαζί, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν αυτό το φαινόμενο, εξήγησε ο May.

Σε αυτό το σημείο θυμήθηκε πώς τα μέλη της μπάντας προσπάθησαν να υιοθετήσουν μια πιο αισιόδοξη στάση απέναντι σε αυτή την κατάσταση και τελικά έγραψαν αυτό που σύντομα θα γινόταν ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια τους, το We Will Rock You.

«Είπα στον Freddy: ίσως αντί να το παλέψουμε, θα έπρεπε να το ενθαρρύνουμε. Ίσως θα έπρεπε να εκμεταλλευόμαστε αυτό το είδος ενέργειας που φαίνεται να αναδύεται. Αφού το κάνουν που το κάνουν, τι θα μπορούσαν να τραγουδήσουν; Και έτσι, μου ήρθε στο μυαλό μου το ρεφραίν: We will, we will rock You. Ήλπιζα ότι αυτό το ρεφραίν θα γινόταν κάτι σαν hit. Θα είχαμε ένα τραγούδι που θα το καθοδηγούσε το κοινό», συνέχισε, «Γι’ αυτό δεν υπάρχουν ντραμς… Όλα είχαν ως στόχο να κάνουν το κοινό να εμπλακεί … κατά κάποιο τρόπο το κόλπο έπιασε».

Το We Will Rock You εμφανίσθηκε στο έκτο άλμπουμ των Queen, News of the World του 1977. Το Rolling Stone το κατέταξε στο νούμερο 330 στην λίστα με τα 500 πιο σημαντικά τραγούδια όλων των εποχών.

Video Url