Wings: Η μπάντα του McCartney και το όραμα που τον ενέμπνευσε

Copyright Facebook @Paul McCartney

Ο Paul McCartney δήλωσε ότι αυτός και οι Wings έπαιζαν συναυλίες σε φοιτητικά μαγαζιά για μόλις 50 πένες. Πώς συνεχίζεις μετά από μια τεράστια επιτυχία σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο συγκρότημα και δεν έχεις κλείσει ακόμη τα 30; Ο Paul δημιούργησε τους Wings ένα χρόνο μετά τους Beatles και ήταν απίστευτα ανασφαλής για όλα όσα έκανε. Πώς θα μπορούσε να συγκριθεί με το μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής του;

Έτσι, οι Wings ήταν χαρούμενοι και πρόθυμοι να παίξουν για όποιο κοινό ήταν διατεθειμένο να τους ακούσει.

Ο Paul McCartney σκέφτηκε να δημιουργήσει τους Wings αφού είδε τον Johnny Cash στην τηλεόραση ένα βράδυ. Στην βιογραφία του The Lyrics: 1956 to the Present, ο Paul έγραψε ότι οι Wings ήταν ένα πείραμα για να δει αν υπήρχε «ζωή μετά τους Beatles» και αν «θα μπορούσε να συνεχίσει την επιτυχία».

«Ήταν το αποτέλεσμα αφού ρώτησα τον εαυτό μου: Θα σταματήσω τώρα; Οι Beatles ήταν τόσο υπέροχοι και επιτυχημένοι. Πρέπει τώρα να σταματήσω και να ψάξω κάτι άλλο να κάνω; Αλλά σκέφτηκα: Όχι. Μου αρέσει πάρα πολύ η μουσική, οπότε οτιδήποτε και αν κάνω, θα είναι μουσική».

Βλέποντας τον Johnny Cash στην τηλεόραση ένα βράδυ του 1971 ενέπνευσε τον Paul να σχηματίσει ένα άλλο συγκρότημα. Σκέφτηκε ότι αυτό που έκαναν ο Cash και η μπάντα του φαινόταν διασκεδαστικό. Παρά το γεγονός ότι ήταν με τη σύζυγό του για μόλις τρία χρόνια και είχε μια κόρη ενός έτους, τη Mary, ο Paul ρώτησε τη Linda αν ήθελε να ξεκινήσουν ένα συγκρότημα. «Ένιωσα ότι θα ήταν μια διασκεδαστική νέα περιπέτεια για εμάς. Και είπε, «Ναι», έγραψε ο Paul.

Ο Paul απόφασισε να ονομάσει την μπάντα Wings κατά τη γέννηση της κόρης του, Stella. «Ήταν ένας δύσκολος τοκετός και έπρεπε να πάει στην εντατική σε θερμοκοιτίδα», εξήγησε. «Έμεινα στο νοσοκομείο και κοιμόμουν σε ένα ράντσο στο δωμάτιο δίπλα στο σπίτι της Linda, ενώ ανάρρωναν.

«Μετά από τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, το μυαλό σου μπαίνει σε υπερένταση. Έκανα όμορφες σκέψεις γιατί μόλις είχαμε περάσει αυτή την οικογενειακή έκτακτη ανάγκη και μου ήρθε το όραμα ενός αγγέλου με μεγάλα φτερά. Η εικόνα των φτερων μου κόλλησε πραγματικά. Αλλά, το όνομα δεν θα ήταν οι The Wings, όπως οι The Beatles. Σκέτο Wings».

 

Video Url