Ο David Byrne και ο Fatboy Slim μαζί στο Broadway με το musical Here Lies Love

Wikimedia Commons / Raph_PH & daniel m

Βασισμένο στην άνοδο και την πτώση της πρώην Πρώτης Κυρίας των Φιλιππίνων Imelda Marcos.

Το ντίσκο ποπ μιούζικαλ Here Lies Love, με τη μουσική του φαινομενικά απίθανου ντουέτου David Byrne και Fatboy Slim, έρχεται στο Broadway.

Ξεκινώντας αυτό το καλοκαίρι, το Here Lies Love βασίζεται στο ομώνυμο concept άλμπουμ του πρώην κιθαρίστα των Talking Heads, David Byrne και του διάσημου μουσικού παραγωγού και DJ, Fatboy Slim από το 2010 με θέμα την άνοδο στην εξουσία της πρώην Πρώτης Κυρίας των Φιλιππίνων, Imelda Marcos και την επακόλουθη πτώση της στην Επανάσταση των Φιλιππίνων του 1986. Μια προηγούμενη εκτέλεση του μιούζικαλ παίχτηκε εκτός Broadway το 2013 και το 2014.

Το μιούζικαλ που θα ανεβεί το καλοκαίρι στο Broadway Theatre, θα μεταμορφώσει τον χώρο σε dance club όπου το κοινό θα στέκεται και θα κινείται μαζί με τους ηθοποιούς. Για άλλη μια φορά, ο Alex Timbers θα είναι ο σκηνοθέτης, με την Annie-B Parson ως χορογράφο. Ο Timbers και η Parson δούλεψαν επίσης στην παράσταση του Byrne, American Utopia Broadway, η οποία έκλεισε τον Απρίλιο του 2022.

«Ως ομάδα διεθνών Αμερικανών παραγωγών, είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το Here Lies Love στο Broadway», ανέφεραν οι παραγωγοί του μιούζικαλ σε μια δήλωση. «Καλωσορίζουμε όλους σε αυτό το μοναδικό κομμάτι θεάτρου. Η ιστορία των Φιλιππίνων είναι αδιαχώριστη από την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και καθώς εξελίσσονται και οι δύο, δεν μπορούμε να σκεφτούμε μια πιο κατάλληλη στιγμή για να ανεβάσουμε αυτή την παράσταση. Τα λέμε στην πίστα».

 

Video Url

 

Το Here Lies Love θα ανοίξει επίσημα την Πέμπτη 20 Ιουλίου, με τις παραστάσεις να ξεκινούν το Σάββατο 17 Ιουνίου. 

Η Imelda Romualdez υπηρέτησε ως Πρώτη Κυρία των Φιλιππίνων από το 1965 έως το 1986. Κατά τη διάρκεια της 21χρονης διακυβέρνησης του συζύγου της, Ferdinand Marcos, η Imelda Marcos έκλεψε δισεκατομμύρια πέσος από τον λαό των Φιλιππίνων, συγκεντρώνοντας περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τη στιγμή που καθαιρέθηκαν το 1986. Η Επανάσταση του 1986 ανέτρεψε τον Marcos και ανάγκασε την οικογένεια σε εξορία στη Χαβάη.