Το άλμπουμ του Paul McCartney που κυκλοφόρησε με ψεύτικο όνομα

Copyright instagram @paulmccartney

Ο Paul McCartney έχει κυκλοφορήσει πολλά επιτυχημένα και εμβληματικά άλμπουμ στη μουσική του καριέρα. Ωστόσο, υπάρχει ένα άλμπουμ που δεν γνωρίζουν πολλοί από τους θαυμαστές του επειδή κυκλοφόρησε με ψευδώνυμο. Το γιατί το έκανε αυτό παραμένει μυστήριο μέχρι σήμερα.

Μετά τη διάλυση των Beatles, ο McCartney ξεκίνησε μια σόλο καριέρα κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ, McCartney το 1970 πριν συνεχίσει με το δεύτερο σόλο άλμπουμ του, Ram. Το Ram έκανε το ντεμπούτο του το 1971 και περιελάμβανε τραγούδια όπως τα "Too Many People", "Uncle Albert/Admiral Halsey", "Dear Boy" και "Monkberry Moon Delight".

Το Ram περιλάμβανε πολλούς άλλους ταλαντούχους μουσικούς, όπως η Linda McCartney στα δεύτερα φωνητικά, ο Hugh McCracken στην κιθάρα και το μελλοντικό μέλος των Wings, Denny Seiwell στα ντραμς. Αν και το άλμπουμ δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τους κριτικούς, εξακολουθούσε να κυριαρχεί στα charts στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τον Καναδά και έφτασε στο Νο. 2 του Billboard 200 των ΗΠΑ.

Λίγο μετά την ηχογράφηση του Ram, ο Paul McCartney προσέλαβε τον Richard Hewson για να διασκευάσει το άλμπουμ σε μια instrumental έκδοση που ονομάστηκε Thrillington. Ενώ ο Hewson ηχογράφησε το Thrillington λίγο μετά την κυκλοφορία του Ram, ο McCartney το κυκλοφόρησε μόλις το 1977. Όταν το κυκλοφόρησε, ήταν με το ψευδώνυμο Percy "Thrills" Thrillington. Σε μια συνέντευξη, ο Hewson είχε δηλώσει ότι ακόμα δεν είναι σίγουρος γιατί ο McCartney χρησιμοποίησε ψευδώνυμο.

«Είναι ένα μυστήριο και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το έκανε», είπε. «Δεν ήμουν απόλυτα υπέρ αυτού. Ίσως ένιωθε ότι ήταν ένας καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσει τις τρελές του ιδέες, αλλά αν το κυκλοφορούσε ως Paul McCartney Orchestral ή κάτι τέτοιο, μπορεί να είχε πουλήσει πολύ καλύτερα και πολλοί άνθρωποι μου είπαν ότι δεν το ήξεραν. Κάποιοι γνώριζαν, κάποιοι όχι».

Ενώ οι κριτικοί ήταν αρχικά αυστηροί με το Ram, σήμερα θεωρείται ως ένα εξαιρετικά αναγνωρισμένο άλμπουμ. Πολλοί το αποκαλούν το αγαπημένο τους από τα σόλο έργα του McCartney. Σε μια συνέντευξη, ο Paul McCartney είπε ότι η άποψή του για το άλμπουμ έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Μετά την κυκλοφορία του, σκέφτηκε ότι δεν ήταν καλό λόγω των αντιδράσεων των κριτικών, αλλά αργότερα έμαθε να το εκτιμά αφού άκουσε θετικά σχόλια από τους θαυμαστές.

«Χρόνια αργότερα οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι το Ram ήταν το αγαπημένο τους άλμπουμ και αυτό με έκανε να το ακούσω ξανά και να το ξανασκεφτώ», μοιράστηκε ο McCartney. «Οι κριτικοί με απογοήτευσαν και οι θαυμαστές με ενθάρρυναν! Θυμάμαι ότι ο ανιψιός μου ο Jay μου είπε ότι το αγαπημένο του άλμπουμ είναι το Ram και αυτό ήταν ιδιαίτερα ωραίο να το ακούω γιατί μεγάλωσε με αυτό. Κάθε φορά που έβγαζα ένα νέο άλμπουμ, θα ήθελα να το παίξω για την οικογένειά μου, έτσι ώστε να το ακούσουν τα παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον είχε ωραίες αναμνήσεις στο σπίτι».

Video Url