Περαιτέρω καθυστέρηση για το άλμπουμ του Morrissey με την Miley Cyrus να θέλει να αποσυρθεί

Wikimedia Commons / Charlie Llewellin

Το άλμπουμ του Morrissey πιθανότατα θα καθυστερήσει ξανά καθώς η Miley Cyrus θέλει να αποσυρθεί από την θέση της guest star.

H Miley Cyrus αποκαλύπτει επίσης ότι «αποσύρθηκε οικειοθελώς» από την Capitol Records πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του Bonfire of Teenagers τον Φεβρουάριο του 2023.

Με πάνω από 18 μήνες από τότε που ο Morrissey ανακοίνωσε για πρώτη φορά το επερχόμενο άλμπουμ του Bonfire of Teenagers, το LP φαίνεται να μένει στο ράφι επ' αόριστον για άλλη μια φορά αφού ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι χώρισε τους δρόμους του με τη δισκογραφική του. Επίσης, καθυστερεί ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία του διότι η Miley Cyrus θέλει να αφαιρεθούν τα back vocals της από ένα από τα κομμάτια του άλμπουμ.

Σε δύο μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στο Morrissey Central σύμφωνα με το NME - το κανάλι του τραγουδιστή - ο Morrissey αποκάλυψε ότι «αποσύρθηκε οικειοθελώς από οποιαδήποτε σχέση» με την Capitol Records, τη δισκογραφική που επρόκειτο να κυκλοφορήσει το Bonfire of Teenagers τον Φεβρουάριο. Ο τραγουδιστής επίσης «χώρισε οικειοθελώς» με τη διοίκηση της δισκοgραφικής Maverick/Quest. (Ο Morrissey παραπονέθηκε στο παρελθόν για έλλειψη προώθησης πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ).

Το Bonfire of Teenagers ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2021 και υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε μέσω της BMG προτού η δισκογραφική ακυρώσει τον Morrissey τον Νοέμβριο του 2020. «Η χειρότερη χρονιά της ζωής μου ολοκληρώνεται με το καλύτερο άλμπουμ της ζωής μου», έγραψε ο Morrissey για την κυκλοφορία, προσθέτοντας ότι ήταν ανυπόγραφος και ότι το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε αυτόν που κάνει την μεγαλύτερη προσφορά.

Τον Οκτώβριο, ο Morrissey ανακοίνωσε ότι το Bonfire of Teenagers βρήκε συμβόλαιο με την Capitol Records και ότι το άλμπουμ θα περιλάμβανε μια λίστα καλεσμένων που περιελάμβανε τους Chad Smith και Flea των Red Hot Chili Peppers, Iggy Pop, Andrew Watt, Josh Klinghoffer και την Miley Cyrus στο τραγούδι I Am Veronica.

Ωστόσο, η Miley Cyrus «θέλει τώρα να αφαιρεθεί από το τραγούδι I Am Veronica για το οποίο προσφέρθηκε εθελοντικά να ηχογραφήσει τα δευτερεύοντα φωνητικά σχεδόν πριν από δύο χρόνια», δημοσίευσε ο Morrissey το Σάββατο μαζί με μια φωτογραφία του Morrissey και της Cyrus στο στούντιο. Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που ο Morrissey έχει αποσυρθεί από την Capitol Records, η οποία ελέγχει το άλμπουμ Bonfire of Teenagers.

Αν και ο Morrissey δεν είπε γιατί η Cyrus θέλει να αφαιρεθεί από τον δίσκο, ο ίδιος έχει προκαλέσει διαμάχες τα τελευταία χρόνια πριν την αποχώρησή του από την BMG. Το 2019, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του  ότι δεν είναι ρατσιστής επειδή «ο καθένας προτιμά τελικά τη δική του φυλή» και υπήρξε δημόσιος υποστηρικτής λαϊκιστικών κομμάτων στη Βρετανία. Όταν ο Morrissey εμφανίστηκε σε μια συναυλία στο Λας Βέγκας το 2020, το κανάλι του ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν κανόνες χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων στα live του».