Ο Nicko McBrain των Iron Maiden πάλεψε με τον καρκίνο του λάρυγγα πριν από δύο χρόνια

Wikimedia Commons / Stony333

«Όποιος μπορεί να αισθάνεται ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό με τη φωνή του θα πρέπει να πάει και να το ελέγξει».

Ο ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain, διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα το 2020, αλλά ευτυχώς είναι πλέον απαλλαγμένος από την νόσο. Ο βετεράνος του metal στην πραγματικότητα αποκάλυψε τη μάχη του με τον καρκίνο πέρυσι σε μια συνέντευξη με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, σύμφωνα με το περιοδικό Blabbermouth.

Ο McBrain άρχισε να παρατηρεί μια αλλαγή στη φωνή του το 2019 που τον έκανε να ανησυχήσει. Στην αρχή θεώρησε ότι οφείλεται σε μια συνήθεια που ανέπτυξε όταν έπαιζε ντραμς: «Όταν παίζω ντραμς με το συγκρότημα, στην πραγματικότητα ουρλιάζω και φωνάζω ενώ παίζω, σαν ένας καρατέκα που σπάει τούβλα».

Τελικά ένιωσε ότι υπήρχε κάτι περισσότερο στην φωνή του αυτή τη φορά. «Όταν είσαι ξαπλωμένος σε ένα ήσυχο δωμάτιο και ακούς τη φωνή σου στο κεφάλι σου και είσαι κρυωμένος, ακούγεσαι διαφορετικός», είπε ο McBrain. «Αυτό συνέβη σε μένα. Αυτό μου θύμιζε η διαφορετικότητα στην φωνή μου - όταν τελειώνω μια περιοδεία ή μετά από μια παράσταση. Δεν είχα καθόλου κρυολόγημα ή συμπτώματα ασθένειας. Άρχισα να νιώθω ότι αναγκαζόμουν να καθαρίζω τον λαιμό μου περισσότερο όταν ήμουν σε συζητήσεις. Έτσι, αποφάσισα μόνος μου να καλέσω τον γιατρό μου».

Το 2020, υποβλήθηκε σε ενδοσκόπηση από τον γιατρό David Rosow και διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα πρώτου σταδίου. Ο Rosow, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας στην Ιατρική Σχολή Miller του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, προειδοποίησε: «Όποιος αντιμετωπίζει μια αλλαγή φωνής που διαρκεί περισσότερο από τρεις εβδομάδες θα πρέπει να επισκεφτεί έναν ωτορινολαρυγγολόγο».

Ο γιατρός πρόσθεσε: «Πολλές περιπτώσεις παρουσιάζονται με μια αλλαγή της φωνής όπως του Nicko και συχνά όταν ο όγκος είναι μικρός, ένα έως δύο χιλιοστά, είναι  πιο εύκολο να αφαιρεθεί πλήρως. Η πρόγνωση με πρώιμους όγκους (πρώτου σταδίου) είναι πολύ σημαντική, με δημοσιευμένα ποσοστά θεραπείας 95% και πάνω».

Ο McBrain είπε: «Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον μπορεί να αισθάνεται ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό στη φωνή του να πάει και να το ελέγξει. Και μην το αναβάλλετε. Ήταν πολύ καλό για μένα που το ανακάλυψα τόσο γρήγορα».

Ο Rosow αφαίρεσε τον καρκινικό όγκο μια εβδομάδα μετά τη διάγνωση και όπως αποδείχθηκε, το διάλλειμα λόγω πανδημίας επέτρεψε στον McBrain να επουλωθεί πλήρως. Ο ντράμερ συνεχίζει να κάνει εξετάσεις κάθε λίγους μήνες για να βεβαιωθεί ότι ο καρκίνος δεν έχει επιστρέψει.

Η διάγνωση του McBrain ακολούθησε τη μάχη του Bruce Dickinson με τον καρκίνο της γλώσσας. Ο τραγουδιστής τελικά θεραπέυτηκε μετά από εβδομάδες χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.

Video Url