Οι Pink Floyd κυκλοφορούν 18 σπάνιες ηχογραφήσεις από την εποχή του The Dark Side of the Moon

Copyright Instagram @pinkfloyd

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αθόρυβη κυκλοφορία δεκατριών ζωντανών άλμπουμ σε streaming, οι Pink Floyd έκαναν ξανά την έκπληξη με άλλη μια παρτίδα ζωντανών εμφανίσεων. Αυτή τη φορά κυκλοφορήσαν 18 σπάνιες ηχογραφήσεις από την εποχή του Dark Side of the Moon.

Η νέα συλλογή περιέχει ηχογραφήσεις του συγκροτήματος από τις 23 Ιανουαρίου 1972 έως τις 9 Δεκεμβρίου 1972 καθώς ηχογραφούσαν το Dark Side of the Moon του 1973 που καθόρισε την καριέρα τους, πουλώντας 24,8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως έχοντας τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Μεταξύ των ηχογραφήσεων είναι οι τέσσερις εμφανίσεις του γκρουπ στο Rainbow Theatre του Λονδίνου, τρεις παραστάσεις στην Ιαπωνία και οι συναυλίες στο Σικάγο και στο Hollywood Bowl του Los Angeles. Επιπλέον, μια συλλογή 5 τραγουδιών, με τίτλο Alternate Tracks 1972, περιλαμβάνει σπάνια demos και remix των Time, On the Run και πολλών άλλων.

Τα δωράκια προς τους Fans του γκρουπ φαίνεται να είναι μια άλλη προσπάθεια των Pink Floyd να διατηρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής τους βάσει της ευρωπαϊκής διάταξης Use It or Lose It. Η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρει ότι αν μια ηχογράφηση, πενήντα χρόνια από την κυκλοφορία της, παύει να είναι διαθέσιμη προς το κοινό, λήγουν και τα πνευματικά της δικαιώματα και ο καθένας μπορεί να την εκμεταλλευτεί εμπορικά. Σημειωτέον, η προηγούμενη συλλογή που κυκλοφόρησε πέρυσι έχει αφαιρεθεί χωρίς κάποια ανακοίνωση από το streaming.

Το συγκρότημα έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και ενέργεια ψάχνοντας στα αρχεία του κατά τη διάρκεια του 2022. Τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε μια επανέκδοση του άλμπουμ του 1977, Animals, μετά από τέσσερα χρόνια καθυστέρηση. Ο ντράμερ Nick Mason ασχολείται εντατικά με το remastering όπως δήλωσε σε μια συνέντευξη στο Consequence, ενώ συζήτησε επίσης για μελλοντικές περιοδείες.

Εν τω μεταξύ, ο Roger Waters και ο David Gilmour εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ της Disney+, If This Walls Could Sing, στα μυθικά Abbey Road Studios του Λονδίνου και ένα ντοκιμαντέρ για το ιδρυτικό μέλος Syd Barrett ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο.