Οι Lynyrd Skynyrd μαζί με τους ZZ Top σε περιοδεία για τη Βόρεια Αμερική το 2023

Copyright Instagram @zztop

Η περιοδεία "The Sharp Dressed Simple Man Tour" ξεκινά στα τέλη Ιουλίου.

Οι Lynyrd Skynyrd και οι ZZ Top ανακοίνωσαν μια co-headlining περιοδεία στη Βόρεια Αμερική για το 2023.

Το "The Sharp Dressed Simple Man Tour" ξεκινά στις 21 Ιουλίου στο West Palm Beach της Φλόριντα και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου με την τελευταία εμφάνιση να είναι στο Camden του New Jersey. Στην περιοδεία θα μπορεί να δει κανείς και τον τον Uncle Kracker ως support.

Η περιοδεία θα σηματοδοτήσει 50 χρόνια από τότε που οι Lynyrd Skynyrd κυκλοφόρησαν το θρυλικό ντεμπούτο τους άλμπουμ του 1973 (Pronounced 'Lĕh-'nérd 'skin-'nérd), το οποίο περιλαμβάνει εμβληματικά τραγούδια όπως τα "Gimme Three Steps", "Tuesday's Gone" και τον αξέχαστο ύμνο "Free Bird".

Video Url

 

«Πρόκειται για την κληρονομιά των Lynyrd Skynyrd. Όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει και όλα όσα σημαίνει για τους θαυμαστές μας», δήλωσε ο Johnny Van Zant των Skynyrd σε μια συνέντευξή του. «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βγαίνεις εκεί έξω παίζοντας ένα υπέροχο σόου με τους Skynyrd και να βλέπεις τον κόσμο να αγαπά αυτή τη μουσική».

Ο ιδρυτής και κιθαρίστας Gary Rossington, ο οποίος εξακολουθεί να κάνει επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις με το συγκρότημα πρόσθεσε: «Είμαστε ακόμα όρθιοι, ακόμα κρατάμε τη μουσική. Θέλαμε να κάνουμε ακόμη πιο περήφανα τα παιδιά που δεν είναι μαζί μας και να διατηρήσουμε το όνομα περήφανο επίσης».

Εν τω μεταξύ, οι ZZ Top συνεχίζουν να προχωρούν μετά τον θάνατο του αείμνηστου μπασίστα Dusty Hill το 2021. Ο Elwood Francis έχει αναλάβει καθήκοντα μπασίστα μαζί με τον τραγουδιστή-κιθαρίστα Billy Gibbons και τον ντράμερ Frank Beard. 

Video Url