Ο Tim Commerford των Rage Against the Machine αποκαλύπτει τη νέα μπάντα 7D7D με το σινγκλ Capitalism

Wikimedia Commons / Penner

Ο ντράμερ Mathias Wakrat και ο κιθαρίστας Jonny Polonsky συμπληρώνουν τη σύνθεση.

Ο μπασίστας των Rage Against the Machine, Tim Commerford, δημιούργησε το νέο συγκρότημα 7D7D με τον ντράμερ Mathias Wakrat και τον κιθαρίστα Jonny Polonsky. Το νέο project ξεκίνησε με το ντεμπούτο του σινγκλ, Capitalism. Ενώ το τραγούδι βρίσκεται σε παρόμοιο κοινωνικοπολιτικό μήκος κύματος με τους Rage Against the Machine, ο Commerford και η παρέα του υιοθετούν μια πιο jazzy alt-rock προσέγγιση στη μουσική.

Οι αιχμηρές μπασογραμμές του Commerford κόβουν στα δύο τη μίξη, όπως συμβαίνει συχνά με τους Rage, ενώ ο Wakrat κινείται σε πιο στακάτους ρυθμούς τζαζ με περίεργα μουσικά μέτρα. Εν τω μεταξύ, η γεμάτη κιθάρα του Polonsky θυμίζει το post-punk των Gang of Four. Τα καθαρά φωνητικά του Commerford ακούγονται πολύ όμορφα πάνω από τα υπόλοιπα όργανα, γειώνοντας την κατά τα άλλα μανιασμένη ενέργεια του τραγουδιού.

Η χημεία μεταξύ των τριών μουσικών καθρεπτίζει το δέσιμο και την φιλία του γκρουπ. Ο Commerford έχει πάιξει με τον Wakrat στο ομώνυμο του γκρουπ, ο οποίος κυκλοφόρησε το ομότιτλο άλμπουμ το 2016.

Όσο για τον Polonsky,  συνδέθηκε με τον Commerford όσο παίζανε μαζί στους Audioslave. Ο Polonsky μπήκε στο χώρο της μουσικής με το ντεμπούτο σόλο του το 1996, Hi My Name Is Jonny - ένα καλτ δίσκο στους κύκλους της power-pop. Έγινε τεχνικός κιθάρας τα τελευταία χρόνια, παίζοντας μεταξύ άλλων με τους Puscifer και τον παλιό του συμπαίκτη, Tom Morello.

Ο Commerford θα πρέπει να έχει αρκετό χρόνο για να συγκεντρωθεί στο 7D7D ενώ ο frontman των RATM, Zack de la Rocha, αναρρώνει από έναν σχισμένο αχίλλειο τένοντα που υπέστη νωρίς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους περιοδείας. Δυστυχώς ο τραυματισμός ανάγκασε τους Rage να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για περιοδεία για το 2023.

Video Url