Ο Johnny Marr και ο Andy Rourke των Smiths ηχογραφούν μαζί μετά από 35 χρόνια

Wikimedia Commons / Athyarchieve

Ο Johnny Marr εμφανίζεται στο Strong Forever, ένα νέο single από το νέο συγκρότημα του Andy Rourke, Blitz Vega.

Ο Andy Rourke συνέχισε να παίζει σε ένα σωρό άλλα συγκροτήματα μετά τη διάλυση των Smiths το 1987, το πιο πρόσφατο από τα οποία ήταν το Blitz Vega με τον πρώην κιθαρίστα των Happy Mondays, Kav Blaggers. Το ντουέτο κυκλοφορεί ένα single που ονομάζεται Strong Forever, στο οποίο συμμετέχει ο πρώην συμπαίχτης του Johnny Marr, σηματοδοτώντας την πρώτη νέα μουσική που έχουν ηχογραφήσει μαζί εδώ και 35 χρόνια.

Το Strong Forever πρόκειται να εμφανιστεί στο επερχόμενο άλμπουμ του Blitz Vega και όπως είπε ο Rourke στο περιοδικό Rolling Stone, ηχογραφήθηκε αρχικά με τον τότε frontman των βρετανών rockers Kasabian, Tom Meighan για μια ποδοσφαιρική καμπάνια κατά των διακρίσεων και του εκφοβισμού. Αυτό το σχέδιο απέτυχε όταν ο Meighan ομολόγησε την ένοχη του για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας το 2020.

Αλλά, ο Andy Rourke δεν ήταν έτοιμος να διαγράψει εντελώς το τραγούδι. Το συγκρότημα αντικατέστησε τα φωνητικά του Meighan και ο Rourke αποφάσισε να καλέσει έναν παλιό φίλο για να συνεισφέρει επίσης. «Ήθελα ακριβώς αυτό που κάνει ο Johnny», είπε ο Rourke στο Rolling Stone. «Έχει έναν πολύ χαρακτηριστικό ήχο και αυτό έκανε. Αγαπάμε αυτό που έφερε στην ομάδα».

Ο Kav Blaggers πρόσθεσε: «Ο Andy μου τηλεφώνησε μια μέρα και μου είπε ότι ο Johnny σκέφτεται να ηχογραφήσει λίγη κιθάρα στο κομμάτι… Εγώ είπα, «Τι; Ο Johnny Marr;» 

Το Strong Forever μοιάζει με τραγούδι που θα ακούγατε να παίζεται από τα ηχεία σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου — ειδικά με ένα ρεφρέν που λέει “We’ve got the love, we’ve got the power/ We’re in it together, stay strong forever”, αλλά σίγουρα μπορείτε να εντοπίσετε τις συνεισφορές του Marr και του Rourke. 

Ο Marr έκανε μια σπάνια εμφάνιση στη σκηνή με τον Rourke μόλις τον περασμένο μήνα, ενώ ο πρώτος περιόδευε με τους The Killers. Το ζευγάρι έπαιξε τα κλασικά τραγούδια των Smiths, There Is a Light That Never Goes Out και How Soon Is Now? και ο Marr μαζί με τους The Killers διασκέυασαν το This Charming Man.

Video Url