Neil Young για Spotify: Γιατί να κρατάω μουσική εκεί όταν ακούγεται σαν μια πιξελιασμένη ταινία;

Wikimedia Commons / Ross

Ο Neil Young απέσυρε την μουσική του από το Spotify τον Ιανουάριο αφού παραπονέθηκε για παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο COVID-19

Ο Neil Young δεν μετανιώνει που έβγαλε τη μουσική του από το Spotify για παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια, λέγοντας στο The Howard Stern Show, «Γιατί να την κρατήσω εκεί όταν ακούγεται σαν μια πιξελιασμένη ταινία;»

Ο καναδικής καταγωγής τραγουδιστής ήταν ειλικρινής σχετικά με το γιατί ζήτησε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify νωρίτερα φέτος. Ο 77χρονος, που μας έχει συνηθίσει στο να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, εξήγησε στον Stern ότι η αντίρρησή του να είναι στην διάσημη streaming πλατφόρμα ήταν διπλή. Γνωστός ως απαιτητικός κιθαρίστας/τραγουδιστής ο Young πιστεύει ότι η ποιότητα ήχου του Spotify δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπά του και ήταν θυμωμένος από τις θεωρίες συνωμοσίας για τον COVID που προβλήθηκαν από τον Joe Rogan, εκατομμυριούχο σταρ του Spotify.

Μέσω του Billboard, ο Young έδωσε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για τη μάχη του με το Spotify νωρίτερα φέτος και πώς έφτασε στην απόφασή του. «Ξύπνησα ένα πρωί και άκουσα κάποιον να λέει ότι κάποιοι επιστήμονες έλεγαν κάτι για τον COVID και πόσοι άνθρωποι πέθαιναν στα νοσοκομεία και όλη αυτή η παραπληροφόρηση», είπε ο Young.

 «Αμέσως κάλεσα τον manager μου και του είπα: Φεύγουμε από εκεί. Βγάλε με. Και ήταν λίγο σοκαριστικό, αλλά ποιός νοιάζεται? Ποιο είναι το όνομα του? [Διευθύνων Σύμβουλος του Spotify] Daniel Ek; Νοιάζεται για τα χρήματα».
Άλλωστε, όπως εξήγησε, το Spotify έχει απογοητευτικά χαμηλή ποιότητα όσον αφορά τη μουσική. «Ήξερα ότι θα τα πήγαινα καλά. Υπάρχει το Amazon, υπάρχει η Apple, υπάρχει το QoBuz, αυτές είναι τρεις υπηρεσίες streaming που παίζουν hi-res», συνέχισε. «Και ακούγονται πολύ καλύτερα. Γιατί να θέλω να την κρατήσω στο Spotify όταν ακούγεται σαν μια πιξελιασμένη ταινία;»

Ο Young είπε ότι δεν παραξενεύθηκε που περισσότεροι καλλιτέχνες δεν συμμετείχαν στη σταυροφορία του ενάντια στο Spotify. Αν και ο Young δεν ήταν εντελώς μόνος όταν ζήτησε να αφαιρεθεί ο κατάλογός του από το Spotify. Μερικοί καλλιτέχνες, όπως οι India Arie, Nils Lofgren, Failure, οι πρώην συμπαίκτες του στο συγκρότημα του CSNY, Graham Nash, David Crosby και Stephen Stills και η Joni Mitchell, αποχώρησαν μαζί του.

Αυτή την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, ο Young και το συγκρότημα του Crazy Horse θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ, World Record και στις 2 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει μια επετειακή deluxe έκδοση του άλμπουμ, Harvest.

Video Url