O Ροντ Στιούαρτ απέρριψε 1 εκατομμύριο δολάρια για το Μουντιάλ του Κατάρ

Wikimedia Commons / Rod Stewart

Ροντ Στιούαρτ: Όχι σε πρόταση του Κατάρ να τραγουδήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Ροντ Στιούαρτ απέρριψε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για να εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, χώρα η οποία έχει τραβήξει τα μάτια της διεθνούς κοινότητας για τις συστηματικές διακρίσεις του έθνους σε βάρος των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, καθώς και στο υψηλό ποσοστό πρόσφατων θανάτων μεταξύ των μεταναστών εργατών σε οικοδομικά έργα.

Ο Στιούαρτ ισχυρίστηκε ότι «του προσφέρθηκαν πολλά χρήματα, πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, για να παίξει εκεί πριν από 15 μήνες», αλλά αποφάσισε να αρνηθεί λόγω των πολιτικών αναταραχών στη χώρα. «Δεν είναι σωστό να πάω. Και οι Ιρανοί θα έπρεπε να είναι επίσης έξω για την προμήθεια όπλων», συνέχισε.

Ως γνωστόν χθες η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα ξεκαθάρισε τη θέση της σχετικά με την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, για την τελετή έναρξης. Σε στόρι που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό, ξεκαθάρισε πως δεν θα βρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ όσο δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Υπάρχουν πολλές εικασίες ότι θα εμφανιστώ στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα τραγουδήσω και ούτε έχω συμμετάσχει ποτέ σε διαπραγματεύσεις για να εμφανιστώ. Θα επευφημήσω την Αγγλία από μακριά».

«Ανυπομονώ να επισκεφτώ το Κατάρ όταν θα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ανέλαβε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Αυτές οι ανακοινώσεις έρχονται την ώρα που οι πιέσεις προς το πρόσωπο του Ντέιβιντ Μπέκαμ αυξάνονται όλο και περισσότερο. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής φέρεται να έχει υπογράψει μία συμφωνία ύψους 150 εκατομμυρίων, ώστε να είναι ambassador του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Βρετανός κωμικός Τζόι Λάισετ κατέκρινε τον ποδοσφαιριστή σε ένα viral βίντεο, στο οποίο δήλωσε δημόσια ότι θα δωρίσει 10 χιλιάδες λίρες σε οργανώσεις που στηρίζουν ποδοσφαιριστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αν ο Μπέκαμ δεχτεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία – αλλιώς θα τα καταστρέψει.

 

Video Url

Από την Athens Voice