The Fleetwoods -- Lovers By Night, Strangers By Day

60 χρόνια πριν, τέτοιες μέρες, το πρώτο τραγούδι που ήλθε πρωί πρωί στην σκέψη μου. ήταν 1962

Οι Fleetwoods ήταν ένα αμερικανικό φωνητικό συγκρότημα από την Ολύμπια της Ουάσιγκτον , μέλη του οποίου ήταν ο Gary Troxel (γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου 1939), ο Gretchen Christopher (γεν. 29 Φεβρουαρίου 1940) και η Barbara Ellis (γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 1940).

Τα μέλη του συγκροτήματος συναντήθηκαν ως μαθητές γυμνασίου στην Ολυμπία της Ουάσιγκτον. Αρχικά το συγκρότημα αποτελούνταν μόνο από τους Gretchen Christopher και Barbara Ellis, αλλά ο Gary Troxel κλήθηκε να τους συνοδεύσει με τζαζ τρομπέτα, ενώ αργότερα άλλαξε στα φωνητικά.  Στη συνέχεια άρχισαν να παίζουν το 1958 ως "Two Girls and a Guy", αλλά αργότερα άλλαξαν το όνομα σε Fleetwoods μετά το τηλεφωνικό κέντρο Fleetwood . 

Το 1959, έγιναν αντιληπτοί από τον παραγωγό και ιδρυτή της Dolton Records , Bob Reisdorff και μαζί ηχογράφησαν την πρώτη τους επιτυχία που έγραψαν μόνοι τους " Come Softly to Me ", η οποία καλύφθηκε επίσης από άλλους. Ο Frankie Vaughan and the Kaye Sisters του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε επιτυχία στα 10 κορυφαία τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τραγούδι, αν και οι Fleetwoods τους ξεπέρασαν, ενώ ταυτόχρονα μπήκαν στο top 5 του Ηνωμένου Βασιλείου. Η δεύτερη επιτυχία τους, "Graduation's Εδώ» γράφτηκε από κοινού από τον Ellis και τον Christopher, με τον Troxel να προσθέτει αργότερα μια γραμμή scat σε αντίστιξη. Εκείνο ακολούθησε το « Κύριε Μπλου, το οποίο, όπως το "Come Softly To Me", ήταν επίσης στην κορυφή του ποπ chart των ΗΠΑ. 

Οι Fleetwoods συνέχισαν την ηχογράφηση μέχρι τη δεκαετία του 1960. Έφτασαν ξανά στο Top 10 με ένα ριμέικ του « Tragedy » του Thomas Wayne το 1961 . έπρεπε να εκπληρώσει την υποχρέωσή του να πάει στην ενεργό υπηρεσία στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών . Εντάχθηκε στο Naval Reserve το 1956. Επιπλέον, η βρετανική εισβολή στα μέσα της δεκαετίας του 1960 άλλαξε τη γεύση του κοινού. Οι επιτυχίες της τριάδας τελείωσαν το 1963 με την Barbara Ellis να τραγουδά μελωδία στο "Goodnight My Love". Vic Dana , ο οποίος επρόκειτο να συνεχίσει μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, αντικατέστησε τον Troxel στο γκρουπ όταν ήταν στην υπηρεσία, αποκλειστικά για ζωντανές εμφανίσεις.

Video Url