If This Walls Could Sing: Η ιστορία των Abbey Road Studios από την Mary McCartney

Wikimedia Commons / GSL54

Τα Abbey Road Studios ήταν το σκηνικό για μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές στιγμές της ιστορίας και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο νέο ντοκιμαντέρ If These Walls Could Sing. Η επερχόμενη ταινία της Mary McCartney θα προβληθεί στις 16 Δεκεμβρίου στο Disney+.

«Όταν μπαίνεις σε ένα μέρος με τόση ιστορία γύρω του, είναι κατά κάποιον τρόπο ιερό», λέει ο Elton John στο νέο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ. «Ο κόσμος θέλει να έρθει εδώ. Θέλουν τον ήχο του Abbey Road».

Αποτέλεσμα χρόνιας έρευνας, η ταινία είναι ένα αφιέρωμα της Mary McCartney σε ένα μέρος που όχι μόνο ενθάρρυνε τη δημιουργική δουλειά του πατέρα της Paul McCartney, αλλά και αμέτρητους ταλαντούχους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Περιλαμβάνει ιστορίες από τους Jimmy Page, Kate Bush, Noel Gallagher, John Williams, Celeste, Elton John, Giles Martin, Shirley Bassey, Liam Gallagher, Pink Floyd και φυσικά Paul McCartney.

Το If These Walls Could Sing είναι μια παθιασμένη αφήγηση του 90χρονου στούντιο ηχογράφησης στο Westminster του Λονδίνου. 

Από το στούντιο αυτό έχουν περάσει κλασσικοί συνθέτες, χορευτικά συγκροτήματα, διάσημες μπάντες, soundtrack ταινιών, hip-hop καλλιτέχνες ενώ εδώ ουσιαστικά γεννήθηκε και το βρετανικό rock.

Το If These Walls Could Sing παίχτηκε για πρώτη φορά στις 3 Σεπτεμβρίου στην όπερα Sheridan στο Telluride του Κολοράντο και θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένους κινηματογράφους και στο Disney+ σύντομα.

Video Url